Booking.com

2019. március 10.

37. nap: A nyüzsgő Peangon is van természeti látnivaló

2016. december 30.

Habár Penang, legalábbis Georgetown eléggé zsúfolt és kaotikus, de azért ezen a szigeten is találni természetközeli helyeket. Aki szeret túrázni, annak a sziget északi részén található nemzeti parkot mindenképpen ajánlom. Több túraútvonal közül is választhatunk, tengerpatok, világítótorony, tó, dzsungel és piknikező helyek is találhatóak itt. Én nem igazán felkészülten érkeztem a flip flop papucsban a túrázásra, de a Monkey beach-hez azért így is sikerült eljutnom. Habár majmokkal tényleg találkoztam, de nem a strandon, hanem útközben a dzsungelben. A túraútvonalak elég jól ki vannak jelölve, úgyhogy egyedül is nyugodtan el lehet indulni. A nemzeti parkhoz a 101-es busz visz ki George Townból.















Ugyanez, a 101-es a busz áll meg Batu Ferringhi városában is, ahol egy hosszan elnyúló tengerpartot találunk. A víz szerintem nem valami tiszta, úgyhogy én nem mennék bele, de maga a strand nem rossz. Fürdőruhát ma nem hoztam magammal, de nem is tudom mennyire éreztem volna magam komfortosan abban az esetben, ha mégis nálam van, mivel szinte senkit nem láttam bikiniben a parton (nyugati turisták itt szinte alig voltak).








Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.