Booking.com

2019. március 13.

38. nap: Szilveszter Penangon

2016. december 31.

Egy másik érdekes látványosság Penangon, amit nem érdemes kihagyni, az a Kek Lok Si templom. Az épületet azzal marketingelik, hogy Malajzia legnagyobb buddhista temploma. Habár Malajziában nem a buddhista a leggyakoribb vallás, ezáltal nem találunk olyan sok buddhista templomot, de a Kek Lok Si tényleg egy hatalmas, káprázatos épületegyüttes, amit kár kihagyni. Nemcsak a méretével kelti fel a figyelmet, hanem a különleges építészeti stílusával és a hangulatával is. A templom burmai, thai és kínai építészeti jegyekkel rendelkezik, ami egy igazán érdekes egyveleget alkot. A templomhoz Georgetown-ból a 201, 203 és a 204-es busz közlekedik. Belépő nincsen, habár ha felvonóval szeretnénk feljutni a felső szinthez, akkor azért fizetni kell, oda-vissza 6 ringitet, ami nagyjából 400 Ft-nak felel meg.


A templomhoz nagyon közel található a Penang Hillre közlekedő felvonó állomása, így ezt a két látványosságot akár egy nap alatt is meg lehet nézni. Aznap volt éppen szilveszter, így a felvonónál hatalmas sor állt. Azt az információt kaptam, hogy kb. 2 órát kéne várni, az viszont nekem már nem fért bele a napba, úgyhogy egyből visszabuszoztam George Townba. Ekkor még azt hittem, hogy így kimarad a penangi látogatásomból a Penang Hill…

A szilveszterem eléggé nyugisra sikeredett. Már korábban KL-ban is kérdezték, hogy miért Penangon szilveszterezek, hiszen ott nem sok minden történik. Ez tényleg így van. Úgy éreztem magam Georgetownban a part mentén, mintha valami falusi majálison lennék. Szinte csak helyiek ücsörögtek, többnyire családostul, turistákat csak elvétve láttam. A tűzijátékkal se volt szerencsém, mert nem Georgetownból lőtték, hanem kb. 10-20 km-rel arrébb, de azért valamit így is látni lehetett belőle. Éjfél után pedig mindenki felpattant a motorjára és dudálva haladt végig Georgetown fő útján. Viszont nem panaszkodom, hiszen így is tökéletesen zárult a 2016-os évem.Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com