Booking.com

2019. március 9.

36. nap: George Town, Penang

2016. december 29.

Délután megérkeztem Penangra, George Townba. Hát, ma jól jött, hogy végül vettem egy helyi sim kártyát és volt mobilnetem. Amikor megérkeztem a lefoglalt hostelbe, akkora retek fogadott, hogy inkább úgy döntöttem, nem maradok ott. Azt hiszem a komfortérzetem az átlagosnál alacsonyabban van, de ez még nekem is sok volt. Szerencsére aznap estig ingyenesen lemondható volt a szállás, úgyhogy mobil elő, szállás lemond, új szállás keresés. Végül találtam másikat, ami pár fokkal jobb volt, mint amit először foglaltam.


Este még annyira volt időm, hogy megnézzek pár utcai falfestést, kicsit sétálgassak a belvárosban és meglátogassam a Cheah Kongsi templomot. Azt már megtudtam, hogy az indiaiak a britek által kerültek Malajziába, ma arra is választ kaptam a jegyealdó lánytól, hogy a kínaiak miért jöttek ide. A kínai kisebbség a 18-19. században többnyire az országban zajló háborúk miatt vándorolt Malajziába a jobb jövő reményében. Egy dolog nem tetszik Georgetownban, a járda hiánya. Nem lehet szabadon bámészkodni, mert fél szemmel az autókat kell nézni, nehogy elüssenek. Mondjuk az utcák is nagyon keskenyek. A legjobb az lenne ha az UNESCO világörökség listára is felkerült történelmi városból kitiltanák az autókat.
























Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.