Booking.com

2019. március 3.

28. nap: Utazás Krabiból Kuala Lumpurba - Air Asia tapasztalatok

2016. december 21. 

Krabiból az Air Asiaval repültem Kuala Lumpurba. Az Air Asia szabályzata szerint a kézipoggyász súlya nem haladhatja meg a 7 kg-ot. Én fél évre (vagy ki tudja még mennyire) 9 kg-os csomagot hoztam magammal. A hátizsákom mérete a legtöbb európai légitársaságnál a kézipoggyász maximális mérethatáraival egyezik meg. Feladott poggyász nélkül repülésenként 6-10 ezer Ft-okat lehet megspórolni, ezért hasznos minél kevesebb cuccal utazni. Itt Ázsiában, illetve Ausztráliában pár cm-rel kisebb ez a határ, de eddig teljesen flottul ment minden, annak ellenére is, hogy 1-2 cm-rel nagyobb és 2 kg-mal nehezebb a csomagom, mint a megengedett.


Kuala Lumpurban két transzfer lehetőség közül választhatunk. Az egyik a vonat, ami gyorsabb, de drágább, a másik pedig a busz. A vonat 55 maláj ringitbe, a busz pedig 12-be kerül. 1 maláj ringit jelenleg 66 Ft.


Várost nézni már nem volt időm, de a mai nap is tartogatott pár meglepetést számomra. Miközben sétáltam a hostelem felé, két magyar srác jött mögöttem, akik épp arról beszélgettek, hogy mennyire nincs karácsonyi hangulatuk. Ezt megértem, hiszen mi magyarok nem a 31 fokos karácsonyhoz vagyunk hozzászokva.

A hostel élet pedig itt is kitett magáért. Itt tartózkodik egy kb. 2 méter magas, szőke, kék szemű olasz srác, ami valljuk be már eleve érdekes kombináció, mert ezekkel a jelzőkkel nem sok olaszt lehetne illetni. A srácnak hatalmas dumája van. Amikor az olasz politikára terelődött a téma, akkor előkerült pár youtube videó a repertoárjából. Az összes közül az alábbi volt a legjobb, amit azóta már vagy ötször is visszanéztem: https://www.youtube.com/watch?v=5-l51Lmk1H4


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.