Booking.com

2019. március 1.

27. nap: Krabi

2016. december 20.

Krabi város környékén egy dologra voltam még igazán kíváncsi, a Wat Tham Sua templomra, avagy közismertebb nevén a tigris barlang templomra. A név onnan ered, hogy a közeli barlangban tigris mancs nyomnak tűnő ábrát találtak. A templomhoz, ami a hegy tetejére épült, 1272 lépcső vezet föl. 1-1,5 liter víz mindenkinél legyen az indulás előtt, mert nem lesz egy könnyű menet. Viszont a fáradozás minden percet megér, hiszen a kilátás mindenért kárpótol. A pálmafaligetek és a háttérben meghúzódó hegycsúcsok, továbbá a csodás buddha ábrázolások egy teljesen más világba röpítenek.

A templomhoz Krabi főútjáról, a rákot ábrázoló szobortól nem messze, indulnak a piros színű furgonok. A bejáratig 100 baht, azaz kb. 800 Ft a viteldíj, viszont engem elvittek 50 bahtért, mert mondtam, hogy elég lesz csak a főútig, ahonnan majd gyalogolok. (Kb. 20-25 percet kellett gyalogolnom).



Ennek a hegynek a tetejére készültem

Visszafele pont elkapott az eső, úgyhogy nem akartam gyalogolni, inkább motoros taxival mentem vissza Krabi városba, ami 100 baht-ba került. Útközben megálltunk egy benzinkútnál, már gondoltam magamban, hogy na megyünk valami haverhoz, hogy csináltassak zakót, de kellemesen meglepődtem, amikor a sofőr előhalászott nekem egy esőkabátot. Nagyon kedves volt tőle, de bírom a gyűrődést, mondtam, hogy nem lesz rá szükség.


















Amikor visszaértem a hostelba épp teljesen elázva mennék föl a szobámba, amikor azt hallom, hogy egy srác magyarul skype-ol. Dani már jó pár hónapja rója a délkelet-ázsiai országokat, Thaiföld, Malajzia, Fülöp-szigetek és Vietnam volt az útvonala, nemsokára pedig az USA felé veszi az irányt. Nemcsak ez az út alatt, hanem az összes eddigi utazásomat beleértve ő volt az első magyar hátizsákos fiatal, akivel egy hostelban találkoztam. Fiatal kora ellenére már egy budapesti étterem vezetője/tulajdonosa volt, majd elege lett az egészből és úgy döntött, hogy egyedül belevág az ismeretlenbe. Habár elég sok országban járt már, de egyedül soha nem utazott még előtte. A hasonló cipőben járó fiataloknak azt üzeni, hogy vágjanak bele ők is, jó lesz!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.