Booking.com

2019. március 3.

29. nap: Kuala Lumpur

2016. december 22. 

Malajziáról olvastam, illetve többen is mondták, hogy egy igazi kulturális egyvelegben lesz részem, hiszen az országban elég nagy indiai és kínai kisebbség is él. Ebből kifolyólag történhet meg az, hogy az egyik sarkon még egy gyönyörű hindu templomot láthatunk, majd 100 méterrel arrébb már egy kínai, taoista templomra bukkanhatunk, majd a következő 100 méteren már egy katolikus templom áll, később pedig a müezzin hangját halljuk az egyik mecsetből. Ez a keveredés az ételekre is jellemző. Én itt találkoztam először az indiai konyhával, ami annyira megtetszett, hogy azóta csak indiai kifőzdékbe járok enni.


Kuala Lumpurban nincs olyan sok látnivaló, mint például Bangkokban és a látnivalók elég közel helyezkednek el egymáshoz, így akár egy nagyobb séta alkalmával gyalog is bejárhatóak. Én 5 éjszakát maradok a városban, de akinek kevesebb az ideje, az 2 nap alatt is fel tudja fedezni a főbb nevezetességeket. A szállásomat a kínai negyedben foglaltam, ami szerintem egy tökéletes választás, hiszen innen minden könnyen megközelíthető és a környék tele van olcsó kifőzdékkel. A hatalmas kiterjedésű botanikus kert is csak kb. 1 km-re fekszik, ahol különleges lepkékben, madarakban és növényzetben gyönyörködhetünk.


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.