Booking.com

2019. február 25.

20. nap: Ko Lanta nagyon jó hely!

2016. december 13. 

Először úgy volt, hogy ma a kanadai lánnyal együtt bérelünk robogót, viszont ő lebetegedett, ezért egyedül indultam el felfedezni a szigetet. Mivel még soha nem vezettem robogót, ezért inkább bicót béreltem. Habár Ko Lantán nincs nagy forgalom, úgyhogy végülis ideális hely a kezdő motorosoknak.

Azt olvastam, hogy a sziget déli részén vannak a legszebb partok, így arra vettem az irányt. Később megtudtam (és megtapasztaltam), hogy a sziget északi része többnyire sík, a déli pedig elég dimbes-dombos. Aki nem szeretne minden dombnál leszállni és tolni a biciklit, az északra menjen biciklivel, délre pedig érdemesebb robogózni.


Közép- és Észak-Thaiföldön buddhisták élnek, a déli részen pedig többnyire muszlimok élnek.





Már tegnap is jó benyomást keltett bennem ez a sziget, ma pedog még biztosabb lettem benne, hogy ez egy nagyon király hely. Hosszan elnyúló turista- és hatalmas épületektől, hotelektől mentes partok, hangulatos és olcsó bambusz székekkel és padokkal ellátott kifőzdék és nyugodt légkör jellemzi az egész szigetet, de a déli részét különösen. Este meg is hosszabbítottam a szállás foglalásom még egy nappal.











---
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.