Booking.com

2019. február 24.

19. nap: Utazás Ko Lantára

2016. december 12. 

Előző nap, mikor visszaértem a hostelbe a Hong-sziget túra után, megismerkedtem egy kanadai lánnyal. Ő aznap érkezett Ao Nangra, de nem igazán jött be neki a hely, túl turistásnak találta. Elmondtam neki a terveim, hogy én holnap Ko Lantára készülök, aminek elvileg teljesen más hangulata van, sokkal nyugisabb, mint Ao Nang. Neki is megtetszett az ötlet, úgyhogy végül csatlakozott hozzám. Este megvettük neki is a transzfer jegyet, majd reggel együtt indultunk el a szigetre.

Ko Lanta első látásra megtetszett. Végre egy olyan tengerparti hely, ahol nem szuveníres üzletekkel és menő éttermekkel, hanem sámlin ülős kifőzdékkel és hangulatos bárokkal van tele a part. Pont erre vágytam! A szállás és az étkezés itt sokkal barátibb áron oldható meg, mint Krabi környékén, ami szintén egy fontos szempont az alacsony költségvetésből gazdálkodó utazóknak. Ko Lanta tökéletes hely a pihenésre, relaxálásra és elvileg a búvárkodásra és snorkelezésre is. A sziget tele van több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokkal, ahol szinte alig lézengenek az emberek. A part mentén bambuszból kialakított, hippi stílusú, hangulatos bárokat találunk, ahol egy fél literes sört már akár 600 Ft-ért is leguríthatunk, miközben hallgatjuk a tenger robajlását.









---
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.