Booking.com

2018. december 22.

16. nap: Ao Nang, Dél-Thaiföld

2016. december 9.

Az ország déli részén belül azért esett Krabira és környékére a választásom, mivel úgy hallottam, hogy ott nem annyira zsúfoltak a tengerpartok, mint például Phuketen, viszont a táj a képek alapján eszméletlen szépnek tűnt. A másik ok pedig az időjárás volt. Ilyenkor december körül a keleti part, Ko Samui és környéke elég esős, így érdemesebb ekkor a nyugati parton maradni.

Ma megbizonyosodtam róla, hogy nemcsak a képek alapján szép, hanem a valóságban is, és a parton tényleg alig lézengenek az emberek. Szállást Ao Nang beach-en foglaltam, de aki spórolni szeretne, annak Krabi városból is minden könnyen elérhető, csak egy kicsit többet kell majd közlekedni a tengerpartra. Egy dolog nem tetszik, hogy kifőzdék és helyi élet alig van, azért látszik, hogy minden a turizmusra lett kiépítve.


Krabiban nem buddhista vallásúak az emberek, hanem erre fele Dél-Thaiföldön főleg muszlimok élnek, így északról érkezve úgy éreztem, mintha nemcsak régiót, de országot is váltottam volna. Hihetetlen mennyire sokszínű ez a Thaiföld és milyen sok látnivaló és programlehetőség van az országban. Érdemes minél több részét felfedezni!




Hova lehet továbbutazni Ao Nangról/Krabiból?

Thaiföldön belül az utazás nagyon egyszerű, jegyet szinte minden sarkon lehet foglalni. Ao Nangon is 100 méterenként találunk utazási irodát, ahol helyi programokat, illetve közlekedést lehet intézni.


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.