Booking.com

2018. október 7.

12. nap: Doi Inthanon Nemzeti Park

2016. december 5. 

Chiang Mai főbb nevezetességeit akár egy nap alatt is meg lehet nézni, úgyhogy 1-2 nap után érdemes a hegyekbe és a természetbe is ellátogatni. 

Sokan robogót bérelnek és azzal fedezik fel a környéket, viszont azt érdemes tudni, hogy a Chaing Mai környéki hegyi országutak nem a kezdő motorosoknak valóak, hiszen elég kanyargósak, így kellő odafigyelést igényelnek vezetés közben. Továbbá Thaiföldön az országúti baleseti statisztika az egyik legrosszabb a világon és a balesetek legnagyobb része a motorosokkal történik. Én még soha életemben nem vezettem robogót és úgy gondoltam, hogy nem is ez a környék lesz, ahol először ki szeretném próbálni, így inkább helyi utazási irodák által szervezett túrákra fizettem be.

Thaiföld legmagasabb pontjához, a 2500 méter magas Doi Inthanon Nemzeti Parkba a Travel Hub irodán keresztül jutottam el. 

A túra leírása ezen a linken érhető el.




Ez a túra a Nemzeti Park legszebb részeihez vezet, vízesések, pagodák és egy kis séta a dzsungelben a program. Az árban egy kiadós ebéd is benne van. Reggel a hostelem előtt vettek fel és egy klímás mini furgonnal utaztunk.

Foglalni akár online is lehet a Travel hub weboldalán, így a helyszínen már nem kell időzni azzal, hogy túrákat foglaljunk és járjuk az utazási irodákat. A túrákat paypallal online is kifizethetjük, így tényleg mindenről le lesz a gond. Én is online foglaltam előre és én is tartottam tőle, hogy mi van akkor, ha nem vesznek föl a szálláson és bebukom a pénzem, de ettől egyáltalán nem kell félni. Aki viszont inkább a helyszínen szeretne érdeklődni és foglalni, az Chiang Maiban is fel tudja venni velük a kapcsolatot, hiszen van irodájuk a városban is. Én teljes mértékben meg voltam elégedve az irodával, a foglalás menetével, az idegenvezetővel és a túra szervezésével. 





Ez egy drágább túra volt, mint az előző, mivel ahhoz képest luxus körülmények között zajlott, viszont a park legszebb részeihez vezetett. A túra nagyon könnyű volt, egy 3,5 km-es útvonalon vezetett végig, így azoknak is ajánlom, akik nem vállalkoznának egy több napos, nomád körülmények között zajló kalandtúrára. A nemzeti parkban kb. 10 fokra lehet számítani, így érdemes melegen öltözni. Sajnos ottjártamkor elég ködös idő volt, ezért a kilátónál nem tudtam gyönyörködni a panorámában, de a dzsungel növényzete, a pagodák és a vízesések így is elragadóak voltak. 








A legtöbben Thaiföld déli szigeteit célozzák meg, pedig az ország északi részére is érdemes elutazni, hiszen az is gyönyörű. A történelem, a thai kultúra és a hegyek kedvelőinek mindenképpen ajánlom Chiang Mai felkeresését. Én közel egy hetet töltöttem el itt és nagyon szép emlékekkel gazdagodtam. Akinek több ideje lenne, az Chiang Raiba, az arany háromszögbe és Paiba is ellátogathat.


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.