Booking.com

2018. szeptember 15.

6. nap: Utazás Bangkokból Chiang Mai-ba

2016. november 29.

Tegnap nem találtam azt a buszt, amit kinéztem, ma viszont úgy jártam, hogy megtaláltam azt a buszt, ami a Google Maps szerint jó lett volna nekem Bangkok kisebb, a fapadosok által használt repterére, de a buszon közölték velem, hogy ez nem oda megy. Szerencsére azt is megmondták melyikre kell majd átszállnom, úgyhogy végül kikeveredtem a repülőtérre. 

Négyszer vettem már jegyet a bangkoki helyi buszokon, de mind a négyszer különböző összeget fizettem. Biztos van benne valamilyen logika, de nekem még nem sikerült megfejtenem. Igazából ez a legolcsóbb közlekedési módszer a városban, úgyhogy teljesen mindegy, hogy 50 Ft-ot kell fizetni vagy 80-at. 

Hogyan lehet eljutni Bangkokból Chiang Maiba?

1, busszal
Bangkok Mochit buszvégállomásáról, illetve turista buszok a központból (Khao San road) is indulnak az ország szinte minden pontjára. Olcsó, de sokáig kell buszon ülni. Én ekkor még tartottam a buszozástól, főleg az éjszakai buszozástól, mivel Thaiföldnek nincsenek jó közúti baleseti statisztikái. Később megtapasztaltam, hogy nem vészes a buszozás, nem kell tőle tartani. 

2, vonattal
A vonat a központi vasútállomásról (Hua Lamphong) indul, viszont pár nappal előre meg kell venni a jegyet. Én még itthonról olyanokat olvastam, hogy nagyon rossz állapotban vannak a sínek és a vonat többször is kisiklott, de később azt is olvastam, hogy ez már régen volt és azóta felújították őket. Így utólag már simán felülnék rá, szerintem ettől sem kell tartani. 

3, repülővel
Rengeteg légitársaság üzemel járatokat Bangkok és Thaiföld második legnagyobb városa, Chiang Mai között. A fapados járatok a kisebb reptérről, a hagyományos légitársaságok pedig a város fő repteréről indulnak. Én az Air Asiaval utaztam. 

Ha a Nok Airrel utazol, akkor ilyen madárkával repülhetsz
Délután megérkeztem Chiang Maiba, ahol a repülőtéren már nem is akartam megérteni a buszmenetrendet, csak leintettem az első buszt, ami jött és a telefonom GPS-én követtem, hogy merre megyünk. A küldetés sikerült, megérkeztem a hostelbe.

Kilátás a hostelből

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com