Booking.com

2018. szeptember 15.

5. nap: Bangkok 4.rész; A kaotikus buszközlekedés

2016. november 28. 

Erre a napra a világ legnagyobb tíkfából készült házát, a Vimanmek Mansion megtekintését terveztem, de végül semmi sem a terv szerint alakult.

Kinéztem, hogy melyik busszal tudok eljutni oda, meg is találtam a buszmegállót, de a busz nagyon nem akart jönni. A bangkoki buszközlekedés egy kicsit kaotikusnak tűnhet elsőre, de végülis nem olyan vészes, mint ahogy tűnik. Habár menetrend szerint közlekednek a buszok, csak a menetrendet nem teszik ki sehova a megállóban, így ha nem tudod, hogy pontosan hányas busz jó neked, akkor bajban vagy. Én Google Maps alapján próbáltam tájékozódni, hogy melyik buszra kell majd felszállnom és hol van a buszmegálló, de nem igazán akart összejönni a dolog. Valószínűleg nem jó buszmegállóban vártam, úgyhogy 20 perc dekkolás után leszólítottam egy nőt útbaigazításért. A nő angolul nem nagyon beszélt, de azt megértettem végül, hogy a busz, amit kinéztem nem ebben a buszmegállóban áll meg. Ha innen akarok továbbmenni, akkor át kell szállnom. A nő intett, hogy szálljak fel arra a buszra, amivel ő megy, kifizette az én jegyemet is, majd leszállt velem ott, ahol át kellett szállnom és elkísért egy forgalmas kereszteződés túloldalára, ahol a másik busz megállója volt. A másik buszon még beszélt a jegyszedő fiúval is, hogy az majd szóljon nekem, ha elértük az én megállómat. Nagyon durva. Ki tudja, hova mehetett a nő, de pár bahtot és pár percet tuti elcseszett miattam az életéből. Hihetetlen milyen kedvesek itt az emberek.

Buszozás Bangkokban

A végén kiderült hogy a Vimanmek Mansion nyár óta zárva van felújítási munkálatok miatt, úgyhogy végül a közeli állatkertben kötöttem ki helyette, ami viszont nem volt valami nagy szám.

Az állatkert környékén hatalmas, tágas tereket és európaias kormányépületeket is találunk


Nem kell félni tőle, ahogy meglátja, hogy jövünk egyből eliszkol




Előző nap: Itt még a tömegközlekedés is egy élmény
Következő nap: Utazás Bangkokból Chiang Mai-ba

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Booking.com