Booking.com

2018. szeptember 15.

4. nap: Bangkok 3.rész; Itt még a tömegközlekedés is egy élmény

2016. november 27. 


A mai nap nemcsak a látványosságok, hanem az azok között való közlekedés is hatalmas élmény volt. Utaztam csatornán és újból a Csaophraja folyón is, de kipróbáltam a metrót és a skytrainnel is mentem pár megállót. 

1. Jim Thompson ház

Jim Thompson a II. világháború alatt az amerikai titkosszolgálatoknak dolgozott, akik Európai kiküldetése után végül Bangkokba vezényelték. Thompsonnak nagyon megtetszett Thaiföld, ezért úgy döntött a háború után, hogy örökké ott marad. Belekezdett a selyem business-be és felépítette saját tervezésű, thai stílusban épült házát. Thompsonnak egy malajziai nyaraláson teljesen nyoma veszett, senki nem tudja, hogy mi történhetett vele. Eltűnése után pár nappal az USA-ban lánytestvérét pedig megölték. Valószínűleg üzleti szálak lehettek a háttérben. Jim Thompson háza ma nyitva áll a látogatók előtt. Érdemes elmenni, gyönyörű a ház és annak udvara, illetve a thai idegenvezető lányok is nagyon kedvesek és rengeteg információt és érdekességet mondanak a thai kultúráról és építészetről. 

Eljutás: Skytrain National Stadium megálló, majd onnan egy kis séta 

A skytrain és a metró sínek fallal vannak elválasztva az utasoktól. Amikor megérkezik a szerelvény, akkor a nyilakon kell várakozni, majd kinyílik az ajtó.








Utazás a csatornán

2. Wat Saket

A Wat Saket, avagy arany domb egy dombtetőre épített templom. Hangulatos lépcsősor vezet föl a domb tetejére és fentről a kilátás is csodás. Érdekes a hatalmas felhőkarcolók, a közelben lévő szegényesebb házak és a templomok által nyújtott kontraszt.

Eljutás: Én a Jim Thompson háztól a csatornán keresztül hajóval érkeztem (legutolsó megálló)










3. Wat Ratcha Natdaram Worawihan

A Wat Saket közelében található Wat Ratcha Natdaram templomnak szintén érdemes felmenni a tetejére és onnan csodálni a panorámát, de a templom kívülről is gyönyörű. 

Eljutás: Wat Sakettől gyalog pár méterre található




4. Kínai negyed

A kínai negyedben érdemes végigsétálni a fő utcán, ahol minden féle kínai termék beszerezhető és az egész út piros színű neonfényekben úszik. Egy tuk-tuk sofőr aznap is át akart verni, azt állította, hogy ma nincs semmi különleges a kínai negyedben, helyette elvisz inkább a tourist informationhoz, meg egy-két érdekességhez. Ekkora már megtanultam, hogy nem szabad hinni a tuk-tukosoknak. 

A kínai negyedben található a Wat Traimit is, ahol megtekinthető a világ legnagyobb arany buddha szobra. Én sajnos pont zárásra érkeztem, így nem tudtam bemenni. 

Eljutás: Én a Phra Arthit megállótól hajóval érkeztem az Rachawong megállóig, ahonnan gyalog jutottam el a Yaowarat utcáig. 













Előző nap: A belváros
Következő nap: A kaotikus buszközlekedés

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Booking.com