Booking.com

2014. október 26.

Budva

25. nap

Reggel indultam tovább Kotorból Budvába. Először is a szállásomhoz akartam menni, amit még tegnap foglaltam le a booking.com-on egy hostelben, ami az óvárosban volt. A buszvégtől még elég sokat kell gyalogolni az óvároshoz. Budvát úgy kell elképzelni, mint pl. Siófok. Tele van turistákkal, hotelekkel, éttermekkel és ott is van egy hosszú sétány, ahol szinte alig lehet haladni, mert mindenki tötymörög előtted.

Végre sikerült megtalálnom a hostelt, még segítség se kellett hozzá, nem úgy, mint Kotorban. A recepción egy 35 körüli csaj volt és egy fiatalabb srác. Mondtam a szokásos szöveget, hogy van egy foglalásom. A csaj megkérdezi, hogy mi a nevem meg adjam oda az útlevelem, majd kideríti, hogy nincs benn a rendszerben a foglalásom, de menjek el a strandra, aztán addig kideríti hogy mi van...Fura volt ez a nő, annyira be volt lassulva. Meg egyébként is azért azt szereti tudni az ember, hogy legalább aznap hol alszik...mért nem lehet ezt megbeszélni rögtön, akkor keresnék egy másik helyet, ha tele vannak. De egyébként is furcsa a szitu, mi az hogy nincs meg a foglalásom? Na mindegy, gondoltam legyen úgy, ahogy mondta, elmegyek egy kicsit körülnézni, aztán visszamegyek.


Említették a hostelban, hogy a szemben lévő szigetre (Szent Nikola) van olcsó hajó járat, azt hiszem 2 vagy 3 euró volt oda-vissza, úgyhogy addig átmentem oda nézelődni. Végül is szép volt, de nem tudtam annyira élvezni, mert fölidegesített az idióta hosteles nő. Egyébként többnyire csak fürödni lehet ott, hegyet mászni nem, mert az a része el van zárva a szigetnek.



Visszafele a hajón odajött hozzám egy fiatal nő, hogy nem csinálnék-e egy képet róluk (anyuka, apuka meg egy pici gyerek). Mondtam, hogy de persze, aztán a nő tök kedves volt mondta, hogy ő is csinál rólam párat, ha akarom. Csinált több képet is, közbe mosolygott ő is meg a gyerek is, ezzel kicsit fel is dobták a hangulatom.


A hostel fele útközben megláttam egy helyi utazási iroda hostesseit, akik különböző kirándulásokat kínáltak. Gondoltam megkérdezem mennyibe kerül. A csaj bemutatta, hogy milyen kirándulások között lehet választani, majd elmondta az árakat is. Kb. 20-25 euró között mozogtak. Hát mondom ennyit megér. A buszjegy is belekerülne ennyibe, úgyhogy lefoglaltam egy helyet magamnak a kanyonok nevezetű útra holnapra.

Utána visszamentem a hostelba, ahol kiderítették, hogy ok tudok maradni 2 éjszakát és egyébként szerencsém van, hogy van még helyük. Azért az komoly, hogy még nekem van szerencsém, hogy az előre lefoglalt szálláson van helyem...vicces.

Majd sétálgattam még egy kicsit a sétányon, ahol megláttam még egy utazási irodát. Szintén bementem nézelődni, hogy mik a lehetőségek. Volt egy Albánia  tripje a cégnek, az pedig nagyon érdekelt. 25 euró volt. Dettó ugyanaz a szitu, a buszjegy is bele kerül annyiba, úgyhogy arra is föliratkoztam, meg holnap utánra egy másikra, ami Cetinjébe és a Lovcen nemzeti parkba megy.

Mivel a kirándulások Budvából indulnak, ezért szóltam a hostelban, hogy maradnék még plusz 2 éjszakát. Azt mondták, hogy holnap után tuti, hogy jó, az után még meglátjuk...

Budvát a party arcoknak csak ajánlani tudom, ők biztosan élvezni fogják. A többieknek pedig érdemesebb csak 1 napos kirándulásként meglátogatni. Az meg nekem csak később esett le, hogy mekkora hülye vagyok, hogy befizettem a kirándulásokra, mert így kénytelen vagyok még itt maradni...

Egyébként este nagyon nehezen tudtam elaludni, mert egy disco volt szemben, ahol üvöltött a zene.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tetszett a bejegyzés? Akkor kövess a Facebookon is, hogy ne maradj le a friss bejegyzésekről.