Booking.com

2020. május 18.

58. nap: Templomtól templomig a dzsungelen keresztül

2020. március 5. 

Nézegettem a Google térképet, hogy hova lehetne ma menni, persze rengeteg opció közül választhattam, hiszen annyi túraútvonal, kegyhely és templom van itt a környéken. Reggel belőttem az irányt,  útközben alakítgattam tovább, végül az alábbi útvonal sült ki belőle. 

Turistát szinte egyet se láttam, pedig gyönyörű helyekre jutottam el aznap is. Ezért is jó Tajpej, mert a legtöbben csak pár napot maradnak, megnézik a legismertebb helyeket, aki pedig szeretne egy kicsit jobban elmerülni a város rengetegében az ilyen helyekre bukkanhat, amit szinte egyedül, tömeg nélkül élvezhet. 

útban a templom felé



Itt látszik a képminőség a telefonnal (Samsung A6) és fényképezővel (Nikon 1 J1) készített képek között, ez a kép fényképezővel, az ez alatti telefonnak készült. Ezért nem fogok elindulni egy utazásra csak telefonnal.

Habár Tajvan eléggé fejlett, azért mégiscsak Ázsia, itt is van nyers hús a piacon hűtés nélkül




Fengtian Temple

Nem is értem, hogy ez a templom miért nem lett felkapott, pedig szerintem ez az egyik legszebb, amit Tajvanon láttam. Belső tere aprólékos fafaragással van teli, eszméletlen milyen munkát tettek bele a díszítésébe. Nemcsak a templom belső tere, de a városra nyíló kilátás is gyönyörű innen. 



na, azért jól kell megjelenni még a templomban is





Az ATM itt sem maradhat el... Mindig legyen pénz jóslásra



durva, hogy ez az egész templom fafaragással díszített...


a fafaragás közelről




az autófelhozatal a templom parkolójában









Four Beasts Scenic Area

A Fengtian templom mellett lévő lépcsőkön lehet elérni a túraútvonalat, ami elvezet ehhez a kilátóhoz. Eszméletlen ez a város, hogy bármelyik irányba indul az ember, fél órán belül a természetben van. A kilátás innen is káprázatos. 




van itt is kontraszt; előtérben csirkék és rozoga ház, háttérben a Taipei 101



azért egy kicsit félelmetes is volt itt egyedül sétálgatni, de persze nem kell semmitől tartani







Hushan Hiking Trail

A hegyen szintén rengeteg túraútvonal van, melyek közül megpróbáltam egy viszonylag rövidebbet kiválasztani, mivel kicsit szemerkélt az eső. Nagyon hangulatos az egész környezet, szépen kialakított ösvényen lehet sétálgatni a dzsungelben. 








Fude Street

Ez is egy nagyon hangulatos kis ösvény, a patak mellett macskaköves úton lehet sétálgatni. Főleg ebben a nedves, párás időben olyan misztikus hangulatot áraszt. A sétaút itt is egy templomnál felyeződik be. 








Songshan Ci Hui Temple

Ebben a templomban egy taoista iskola működik, a templom mögött lakrészek vannak kialakítva. Hatalmas méretei vannak az épületnek, 5 emeletes és a területe 33.000 m2. 

még lift is van a templomban






mindkét oldalon van lift...


egész Tajvan tele van ezekkel a gépekkel, ahol pénzért lehet kihalászni plüsst vagy egyéb játékot

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.

Booking.com