Booking.com

2020. március 12.

50. nap. Sun Moon Lake

2020. február 26.

Az első ötlet az volt, hogy körbegyalogoljuk a tavat, ami kb. olyan 30 km lenne. Ez igazából nem jött össze, mivel nincs kiépített sétaút az egész tó körül, és túl sok ahhoz a látnivaló, hogy egybe le lehessen nyomni azt a 30 km-t :)

Shuishe-től mindkét irányban jól kiépített az ösvény, viszont a Wenwu templomtól már sok helyen az út szélén kellett menni. Vagyis, nem kellett, mert van busz is, de nem jár olyan gyakran, mi meg szerettünk volna haladni. 









A Sun Moon Lake egyébként onnan kapta a nevét, hogy az egyik oldala a tónak úgy néz ki, mint a hold, a másik pedig úgy, mint a nap. A tavon van egy kis sziget is, a Lalu-sziget, mely régen nagyobb volt, laktak is rajta, viszont a japánok gátat építettek a tavon, ami megduzzasztotta a vizét, így a sziget nagy részét ellepte a víz. 

Wenwu templom

Eredetileg két templom állt ezen a helyen, közel a parthoz, viszont a gátépítés és a tó duzzasztás után lebontották őket. Miután Japán visszaadta Tajvant a Kínai Köztársaságnak, a kormány úgy döntött, hogy fejleszti a tó körül a turizmust és 1969-ben újjáépítették, az eredetinél nagyobb méretbe, kínai palota stílusjegyeit ötvözve. Az épület hatalmas, nagyon hangulatos az egész és minél feljebb megyünk annál szebb a panoráma.
















Sun Moon Lake ropeway

A következő állomásunk a felvonó volt. Jó magasan megy, inkább a tavat érdemes nézni, mint lefele :) A kilátás innen is csodás.











Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com