Booking.com

2020. március 5.

43. nap: Chishang

2020. február 19. 

Hualienből reggel indultunk tovább a következő állomásunkra, Chishangra, ahol a rizsföldek a legnagyobb attrakció. Érdekes módon a szállások elég drágák ebben a kis faluban, szinte lehetetlen olcsó szállást találni. Én végül ezt foglaltam; a szempont az áron kívül a vasútállomáshoz való közelség volt. Egy éjszakára kicsit többet fizettünk, mint Hualienben kettőre. Szerintem ez volt a legrosszabb szállásunk ár érték arányban, de sajnos tényleg nincs nagyon jobb opció...Viszont Chishang nagyon aranyos település, kár lenne kihagyni. 

Miután megérkeztünk a szállásra letettük a cuccokat, majd egyből biciklit béreltünk és elindultunk felfedezni a települést. Persze gyönyörű tájon kívül itt is tisztaság, rendezettség és publikus wc-k fogadtak. 









Nagyon hangulatos volt a rizsföldek között bicózni, mindkét oldalon hegyek veszik körül a falut és minden csupa zöld, forgalom pedig alig van. 



ez a wc...


A rizsföldek körül tekerve anya bicójáról leesett a lánc, majd amikor megpróbáltam visszatenni pár percen belül egy fiatal pár ott is termett és a srác azonnal meg is szerelte... Hihetetlen milyen figyelmesek itt az emberek. Lehet, hogy angolul nem jól tudnak, de mindig igyekeznek segíteni. 










Google maps segítségével találtam rá az alábbi parkra: 池上鄉農會大地劇場-花卉畫布 és a Tu Gardenre - ezekre a helyekre is érdemes elmenni, az első egy park, szemben vele a rizsfeldolgozó üzem és szuvenír bolt, a második pedig egy kínai kert pagodákkal, szép növényekkel. A lenti képeket ezeken a helyeken készítettem. 















ez a wc... designos tükörrel :D




És pár kép még Chishang vasútállomásáról is:





Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com