Booking.com

2020. január 13.

3. nap: A Viktória csúcs és az oda vezető út

2020. január 10. 

Mára azt terveztem, hogy felmegyek a Viktória csúcsra, ahonnan megnézem a felhőkarcolókat és az ikonikus hong kongi látképet. 

Úgy terveztem, hogy gyalog megyek föl, két okból is, hogy pénzt spóroljak és egyébként is biztos szép lehet a kilátás útközben. 

A metróból kiszállva egyből megakadt a szemem a sok felhőkarcolón és magas épületen. Azért ilyet nem lát mindennap az ember; legalábbis, aki Magyarországon lakik :)


Első állomásom a Hong Kong parkba vezetett, ahol megcsodáltam a sok érdekes növényt és madarat. Szuper ez a park, gyönyörű a kilátás a felhőkarcolókra is és nagyon jól karban van tartva. A park olyan növényekkel van díszítve, ami nálunk otthon szobanövény. Itt meg az utcán is jól érzik magukat.

húsevő növény












A parkból a Green trail nevezetű úton jutottam föl a Peak-re. Tiszta dzsungel a városban hangulata volt ennek az ösvénynek. Érdekes volt a természet és a felhőkarcolók kontrasztja. Érdemes a villamos helyett gyalog felmenni.











A Peaken elmentem a Mount High West Viewing kilátóponthoz, illetve tettem egy kört a csúcs körül. A Lugard Road Lookout kihagyhatatlan, ott elbámészkodtam egy darabig, nem tudtam levenni a szemem a felhőkarcolókról.







Lefele egy másik útvonalon mentem, az Old Peak Roadon, ami pedig a Fountain Terrace Gardenhez vezetett le. Ez a park is nagyon szép rendezett, tele csupa gyönyörű növénnyel és piknikező emberekkel.






Ja, ami még feltűnt, hogy Hong Kong tele van publikus WC-vel, amit ingyen lehet használni és elég tiszták. Nagyon szépen rendben van tartva minden ebben a városban. 

Este még sétáltam a sohoban, ettem tintahalat egy helyi műanyagszékes kifőzdében, megnéztem innen a másik oldalról is a light showt, majd átkompoztam a túloldalra.












Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.
Booking.com