Booking.com

2020. január 3.

172. nap: A majomerdő

2017. május 14. 

Ubud egyik fő attrakciója a több száz makákó által lakott majomerdő, ami sokak szerint kihagyhatatlan látványosság. Már egy hete Ubudban voltam, de mindig halogattam a felkeresését. Valahogy nem vonzott, hogy lépten nyomon majmok lesznek körülöttem. Ekkor viszont rávettem magam és elmentem, de számomra nem lett egy hatalmas élmény. A park és a templom nagyon szép, de a majmokkal nem igazán tudtam megbarátkozni. Nem bántottak, nem ugrottak rám, mivel próbáltam úgy elmenni mellettük, hogy ne ingereljem őket, de magát ezt a folyamatos odafigyelést egy kicsit fárasztónak találtam így nem nagyon tudtam élvezni a nézelődést. Ettől függetlenül érdemes bemenni, viszont a bejáratnál kihelyezett táblán leírt szabályokat mindenképpen be kell tartani. De mi is ez a majomerdő? 

A majomerdő egy természetvédelmi terület illetve egy hindu templom komplexum Ubud közponjától nem messze. A létesítmény missziója a Tri Hata Karana hindu vallás alapelvének gyakorlása, azaz harmóniát teremteni ember és ember, az ember és a természet, illetve az ember és Isten között, amivel a spirituális és a fizikális jólétünket tudjuk egyensúlyba helyezni. Ezen felül az erdő a hindu rituálékhoz használt ritka növények megőrzése szempontjából és oktatási célokra, a majmok viselkedésének megfigyelésében is fontos szerepet játszik. Az erdőben található teplomokba turistákat nem engednek be. Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.