Booking.com

2019. december 11.

98-107. nap 5.rész: A befogadó ország?

2017. március 1-10.

Pár nap után vendég érkezett a házhoz, John egyik barátja, Dave, aki hivatalosan brit állampolgár, de már több időt töltött Ausztráliában, mint az Egyesült Királyságban, ahova soha nem is szeretne már visszamenni. Dave egy időben szintén DJ-ként dolgozott, innen ered közöttük az ismeretség. John még Melbourne-ben élt, amikor egyik nap egy számára igen tetszetős zenét hallott a rádióban. Annyira felkeltette az érdeklődését a szám, hogy betelefonált, hogy megtudja mi forog éppen a lemezen. A rádiós műsorvezető Dave volt, aki örömmel válaszolt John kérdésére, sőt meginvitálta őt a rádióba is, ahol még több lemezt tudott meghallgatni.


Dave eredetileg Angliából származik, viszont indiai gyökerekkel is rendelkezik. Már több mint 20 éve él Ausztráliában. Turistaként érkezett, de annyira megtetszett neki az ország, hogy itt ragadt. Megkérdeztem tőle, hogy miért maradt Ausztráliában, mi az, ami jobb itt, mint a hazájában. A válasz az volt, hogy a természet és az időjárás is nagyon tetszik neki, de leginkább az emberek miatt döntött úgy, hogy az országban marad. Habár az angol az anyanyelve és Angliában született, ennek ellenére mégis úgy érezte, hogy otthon kirekesztik a társadalomból a bőrszíne miatt. Ausztráliában viszont egyáltalán nem tapasztalja ezt, szerinte itt egyenrangúként kezelik és soha nem érte semmilyen hátrányos megkülönböztetés a származása és a bőrszíne miatt.


Habár több időt töltött Ausztráliában, mint Angliában, viszont ausztrál állampolgársághoz még úgy sem tudott jutni, hogy egy ausztrál nőt vett feleségül (akitől azóta már elvált). Jelenleg tartózkodási engedélye van csak, amit elég nehéz volt megszereznie. A házasság előtt, éveken keresztül gyűjteniük kellett a mozijegyeket és egyéb bizonyítékokat, amivel igazolni tudták az együttélést.


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.