Booking.com

2019. december 25.

118-123. nap 1.rész: Ez a család kisgyerekkel sem hagyta abba az utazást

2017. március 21-26.

A Lorenz család kicsi gyerekkel sem hagyta abba az utazást és a külföldi kalandokat. Laktak már Laoszban, de egy európai hátizsákos utazásra is magukkal vitték a kislányukat. 

Következő tasmaniai helpx hostom egy Scottsdale-ben élő fiatal család volt. Az ott tartózkodásom alatt viszont csak az anyukával és az 5 éves kislánnyal, Sofiával találkoztam, mivel az apuka éppen távol volt. Kylie férje már több mint 10 éve olajmérnökként dolgozik egy hajón Nyugat-Ausztráliában. Általában 3 hetet dolgozik egyfolytában, majd utána 2-3 hetet tölthet otthon. Kylie végzettsége szerint tanár, viszont jelenleg nem tanít, mivel a közeljövőben bővíteni szeretnék a családot, így nem akarja nagy stressznek kitenni magát. Jelenleg a lakásukat airbnb-n adják ki, így ennek a működtetésével foglalja le magát, amikor a férje nincs otthon. 


Miután a kislányuk megtanult beszélni, a család Laoszba költözött egy évre. Kylie egy helyi iskolában tanított, ahol a gyerekek többnyire angolul sajátították el a tantárgyakat. Nagyon jól érezték magukat Délkelet-Ázsiában, de egy idő után visszavágytak Tasmaniába, mivel hiányzott nekik a tiszta és rendezett ausztráliai élet. Pár hónap otthonlét után viszont úgy döntöttek, hogy újra útra kelnek és elutaznak Európába, ahol 12 hét alatt felfedezik a kontinenst; Stockholm, Koppenhága, Hamburg, Amszterdam, Franciaország, Olaszország és Görögország érintésével. Az útra persze Sofiát is magukkal vitték. 

Szerinted jó egy kisgyereknek, hogy ennyit utaznak vele? Vajon fel tud fogni valamit az utazásból? Tettem fel a kérdést Kylie-nak. Ő úgy gondolja, hogy mindenképp előnyös, ha kicsi gyerekkel utazunk vagy esetleg külföldre költözünk, hiszen a gyerek már kiskora óta megtanulja elfogadni a különböző kultúrákból érkezett embereket. Szerinte sokkal barátságosabb és nyitottabb gyerek válik azokból, akiket a szüleik magukkal visznek külföldi utazásaikra. Sofia ezen felül rengeteg lao és francia szót elsajátított és annak ellenére, hogy egy éve nem használja ezt a tudását, anyukája szerint a jövőben nagyon hasznos lesz, hiszen sokkal könnyebben vissza tudja majd hozni, mintha a 0-ról kezdene el franciát tanulni. 


Mennyiben más a gyerekkel való utazás? Sofia megszületése előtt Kylie és férje hátizsákos módon, alacsony költségvetéssel, hostelekben megszállva utaztak, viszont a kislánnyal már inkább az airbnb-t részesítik előnyben és sokkal lassabban utaznak, mint előtte, illetve igyekeznek olyan programokat választani, amit Sofia is élvez. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.