Booking.com

2019. november 28.

81-94. nap 4. rész: Azért nem olyan rossz itt!

2017. február 12-25.

Panaszkodásra nincs okom, hiszen azt nem mondhatom, hogy semmit sem láttam volna a Pittwater-en eltöltött két hét során. A már említett állatok megfigyelése különleges élményt nyújtott, de ezen felül néhányszor túrázni is volt lehetőségünk a környéken. 

1. Woody-point 
Első nap sétáltunk egyet a közeli Woody-pointnál. Ekkor figyeltem fel először az Ausztrália szerte őshonos eukaliptuszfára és a kacagójancsira, ami szintén egy új élmény volt. 

2. napfelkelte 
A hosteltől 15 perces túrára található a legközelebbi kilátópont, ahonnan gyönyörű napfelkeltében volt részünk. 









3. crab beach 
A crab beach-en megcsodálhatjuk a tarisznyarákokat, illetve a sekély öbölben növekvő mangrove fákat. 



4. Pittwater legszebb kilátópontja 
A hosteltől kb. 40 perces túrára található egy másik kilátópont, viszont a túraútvonalat a nemzeti park már nem tartja karban, így elég nehéz megtalálni a helyes utat, mert a növények benőtték az ösvényt. A hostel tulajai szalagokkal jelölték, hogy hol kell haladni a kilátóponthoz, de párszor így is sikerült eltévednünk, viszont a kilátás mindenért kárpótolt. 











Megéri elmenni Pittwaterre, ha valaki éppen Sydney-ben jár? 

Szerintem olyan 2-3 napra mindenképp megéri, főleg ha valakinek nincs sok ideje az országban és csak Sydney és környékére tervezi az utazását. A különleges növény- és állatvilágért és az elhelyezkedésért, illetve a nyugodt környezetért érdemes ide ellátogatni. 

Hogyan lehet eljutni Sydney-ből Pittwaterbe? 

Sydney üzleti központjából, a Wynyard állomástól az E86-os busszal lehet eljutni Church pointig, majd a kompról pedig a Morning bay megállónál kell leszállni.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.