Booking.com

2019. november 28.

81-94. nap 2.rész: Különleges állatok Ausztráliában

2017. február 12-25.

Mivel egy nemzeti park kellős közepén laktam közel két héten keresztül, így rengeteg érdekes állattal ismerkedhettem meg. Legtöbbjükről még nem is hallottam előtte. Mutatom, hogy milyen állatokat láttam a Pittwater-en eltöltött idő alatt. 

1. wallaby 
Egy idő után már teljesen természetes volt, hogy teregetés közben ott ugrál mellettem egy wallaby. Emlékszem, amikor legelőször megláttam az első napomon, mennyire megörültem neki. Olyan különlegesnek tűnnek nekünk ezek az állatok, a helyieknek viszont a wallaby mindennapos látvány.





2. erdei pulyka 
-Nézd már, itt egy pulyka – mondta a velem együtt önkénteskedő lengyel lány. -Mit keres itt egy pulyka? Ki tart itt pulykákat? – gondoltam. Később megtudtuk, hogy Ausztráliában vadon élő pulyka is létezik.


3. kígyó látogatása a hostelben 
Pont takarítani készültünk, amikor észrevettem egy kígyót a hostel folyosóján. Egyből hívtam a többieket és a tulajokat. Senki nem esett pánikba, mindenki hozta a fényképezőjét és követtük a kígyó útját. A tulaj szerint a tetőn egy oposszum család lakik, valószínűleg ezért mászhatott föl oda. Az nem derült ki végül, hogy milyen fajta volt csak annyi, hogy elvileg nem mérges kígyó.



4. tarisznyarákok 
A hostelhez legközelebb eső strandot “crab beach-nek” nevezik, mivel rengeteg apró tarisznyarák lakik a parton. Kis lyukakba ássák magukat, de ha türelmesen várunk és nem mozdulunk, akkor előbúlynak az otthonukból.


5. kis sárgabóbitás kakadu 
A kis sárgabóbitás kakadunak eléggé rikácsoló, már-már idegesítő hangja van, viszont szerintem nagyon különleges kis jószágok. A kakaduk társas madarak, csoportokban tengetik a napjaikat.


6. arany hálószövő pók 
Habár eléggé hatalmas és kicsit félelmetes is ez a pók, de az emberre ártalmatlan.



7. kacagójancsi 
A kacagójancsit sajnos közelről nem láttam, de a hangját lehetetlen elfelejteni, annyira különleges. Amikor legelőször meghallottam, azt hittem majmok tanyáznak valahol az erdőben. (Persze azok nem lehetnek, hiszen nem élnek majmok Ausztráliában.)

kép forrása: wikipedia

8. lantfarkú madár 
A lantfarkúmadár egy nagyon ritka, különleges, a pávához hasonló madárfajta. A tulaj is nagyon izgatott lett, amikor meglátta, annyira különleges.

Kép innen

9. tarka varánusz 
Habár Thaiföldön volt szerencsén vadon élő varánuszt megfigyelni, de tarka varánuszt fára mászni még nem láttam előtte.



10. ugró hangya 
Az első munkás napunkat "bush regeneration", avagy erdő tisztítással töltöttük, amikor az volt a feladat, hogy a burjánzó gazokat ki kellett húzni, kapálni, amik elfolyjtják a természetes közegükben élő növényeket. Ekkor mondták, hogy ha ugró hangyát látunk, akkor azonnal el kell menni a közeléből. Elvileg nagyon fájdalmas a csípése és aki allergiás rá, annak elég komoly reakció léphet föl a bőrén.

Kép innen

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.