Booking.com

2019. október 11.

75. nap: Luxus körülmények között Couchsurfingeltem

2017. február 6. 

Amikor először jártam Kuala Lumpurban kicsit több mint egy hónappal ezelőtt, akkor még csak alulról csodálhattam meg a felhőkarcolókat. A Couchsurfingnek köszönhetően most megtapasztalhattam azt is, hogy milyen a KL és a Petronas torony között található épület 42. emeletéről nyíló panoráma.

A maláj fővárosban tett második látogatásom során egy helyi lányál Couchsurfingeltem, aki a Shell környezetvédelmi osztályán dolgozik, feladata a külsős tanácsadók munkájának ellenőrzése. Minden fúrás előtt a külsős tanácsadók elkészítenek egy kimutatást, hogy ha valamilyen okból kifolyólag az olaj a vízbe kerülne, akkor mekkora költségbe kerül annak feltakarítása. A hostom ezeket a kimutatásokat ellenőrzi. Habár a lány azt írta a profilján, hogy manapság nem tud annyit utazni a munkája miatt, mint amennyit szeretne, azért amint kiderült, így is elég sokat van távol.

Kilátás a hostom lakásából


ez volt a vendégszoba

Nem sokára Ausztráliába utazik pár hétre, nyáron Nepálban és Indiában fog kirándulni, télen pedig 1,5 hónapos szabadságot veszi ki, amit majd Dél-Amerika felfedezésével fog tölteni. Szerinte a kulcs a menedzsmentben van. Ő nem szívesen dolgozna olyan cégnél, ahol nem tudják pótolni a pár hetes, esetleg 1-2 hónapos távolmaradását, mivel szerinte az a cég életképtelen lenne a jövőre nézve. Úgy gondolja, hogy ha ő odateszi magát a munkában, akkor teljes mértékben elvárható a munkavállaló személyes növekedésének támogatása a HR és a menedzsment oldalról is. Tavaly két hónapon keresztül a Maldív-szigeteken önkénteskedett, de már az egész délkelet-ázsiai régiót bejárta.





Egy hosszú utazás több aspektusból is teljesen más, mint egy két hetes utazás, amibe minél több turistalátványosságot be akarunk sűríteni. Régebben nem értettem, hogy miért mondják tapasztaltabb utazók, hogy egy idő után már nem a “kötelező nevezetességekért” utaznak, hanem inkább az emberi interakciókért. Ezt pont egy hosszú utazás alkalmával lehet megérteni, amikor a 23. vízesés vagy a 30. tengerpart már nem ad akkora élményt, mint a 45. érdekes emberrel való beszélgetés. Szerintem erre tökéletes felület a Couchsurfing, ahol alkalmunk lehet olyan találkozásokra, melyekre csak úgy véletlenül nem kerülhetett volna sor.




Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.