Booking.com

2019. március 25.

42. és 43. nap: Malajzia nem uncsi! Itt van a világ legmeredekebb felvonója

2017. január 4. 

Malajziáról azt hallottam utazásom előtt, hogy uncsi, drága, nem olyan jó hely. Én ezt egyáltalán nem így látom, mert szerintem nagyon is érdekes ország és egyáltalán nem drága. Én egy picit kevesebbet is költök itt, mint Thaiföldön, habár ez lehet a ringit leértékelődésének köszönhető. Malajziára 2,5 hetet szántam az útitervembe, de ha lehetőségem lesz rá még biztos, hogy visszajövök és megnézem az ország keleti partját, a Taman Negara esőerdőt és Borneót is.

Langkawinak olyan a hangulata, mint egy dél-thaiföldi szigetnek. Nekem nagyon bejön. Elvileg az alkohol itt elég olcsó, mivel duty free sziget, viszont nem nagyon van összehasonlítási alapom, így csak árakat tudok mutatni. Délkelet-Ázsiában az alkoholos termékek ára egyébként az itthoniakhoz képest magas.






Hostel áron Pantai Cenangon találni olyan hostekeket, ahol az ágyak fallal vannak elválasztva, így 1400 Ft-ért szinte privát szobát kaptam. Lehet, hogy már egy macska randalírozott az én ágyamon is, de mindegy is, ennyi pénzért belefér.



Pantai Cenang Pantai Cenang egy nagyon hosszú, gyönyörű, fehér homokos parttal rendelkezik, a víz pedig szerintem tiszta. Az tetszik még ezen a környéken, hogy habár meg vannak itt is a szuvenír boltok és a turistás éttermek, de mellettük simán elférnek az olcsó kifőzdék is, úgyhogy véleményem szerint minden pénztárcához találni itt alternatívát.

2017. január 5. 

Langkawi legfőbb látványossága a felvonó és a sky bridge. A bejáratnál azt a feliratot láttam, hogy ez a világ legmeredekebb felvonója. Ezt mondjuk simán el tudom képzelni, mivel elég magasra megy föl, kicsit félelmetes is az út. A cable carra a belépő 45 ringit, a sky bridge-re pedig 5, összesen átszámítva kb. 3300 Ft-ot kell fizetni. Szerintem megéri ezt az összeget, hiszen csodás a kilátás és maga a felvonóban való utazás is egy különleges élmény. Én Pantai Cenangból bicóval mentem, mivel a taxi elég drága. Oda-vissza kb. 35 km-t kellett tekernem. Az első 8-10 km nagyon könnyű, egyáltalán nincsenek emelkedők, de az út hátralévő részét se nevezném nehéznek. A felvonónál olcsó kifőzdéket is találunk, úgyhogy a programot nyugodtan tervezhetjük ebédidőszakra is.











Útközben a repülőtér mellett még egy turista mentes tengerpartot is találtam.


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.