Booking.com

2019. március 14.

40. nap: Az eddigi legrövidebb repülőutam

2017. január 2. 

Az elmúlt napokban azon gondolkodtam, hogy vajon maradjak 1,5 hetet Penangon mielőtt Vietnamba indulok vagy utazzak el Langkawira is. Vietnamban közel 4 hetem lesz egy Hanoi – Saigon útvonalra. Annyi minden van, amit meg akarok ott is nézni, úgyhogy valószínűleg ebben a 4 hétben nem nagyon lesz időm pihengetni. Vietnam előtt mindenképp akartam egy kicsit (aktívan) kikapcsolódni, ezért végül beiktattam egy közel 1 hetes Langkawi kitérőt a programba, hiszen ott a strandolás mellett bicózni és futni is ki tudok majd menni. Penangon futni és bicózni viszont elég körülményes a nagy forgalom miatt.

A repülőjegyemet pár nappal az indulás előtt foglaltam, átszámítva kb. 5700 Ft-ért az Air Asianál. Penang és Langkawi között komppal is lehet utazni, amely 70 ringitbe kerül, átszámítva kb. 4600 Ft-ba. Ezen kívül van még egy harmadik, legolcsóbb opció is, ha Gergetown-ból átkompozunk a túloldalra, majd busszal vagy vonattal továbbutazunk északi irányba Kedahig, ahonnan pár ringitért visz át a komp Langkawira. Én azért dötöttem a repülő mellett, mivel a strand (Pantai Cenang), ahol szállást foglaltam közelebb van a repülőtérhez, így kevesebbet kell majd fizetnem a taxira, hiszen tömegközlekedés egyáltalán nincs a szigeten.

A repülőút a két sziget között 35 perc.

A jegyem délutánra szólt, ezért délelőtt még fel tudtam fedezni további falfestéseket is és sétálgatni Georgwtown hangulatos utcáin. Aki érdeklődik a modern művészetek iránt, az Penangot mindenképp iktassa be a délkelet-ázsiai útitervébe. Nem csak falfestéseket, de rengeteg érdekes interaktív művészeti múzeumot is meg lehet látogatni.






















Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.