Booking.com

2019. március 3.

31. nap: Egy szelet India Malajziában

2016. december 24. 

A Batu Caves egy barlang- és hindu templom rendszer Kuala Lumpur közelében, mely az egyik legfontosabb Indián kívüli hindu zarándokhely. Megtekintésére egy fél napot érdemes szánni. A vonat kb. 25 perc alatt visz ki a Sentral állomástól, a jegy ára pedig egy útra átszámítva kb. 170 Ft. A lányoknak ajánlatos hosszú nadrágot vagy szoknyát viselni, esetleg egy sálat vinni, de 200 Ft-nak megfelelő ringitért a helyszínen is lehet sálat bérelni. A fiúk esetében a rövid nadrág nem probléma.

A majmokra is ügyeljünk, a gyümölcsöket mélyen rejtsük el a táskában, mivel az emberhez szokott,  szemtelen majmok kikapdossák az élelmiszert a látogatók kezéből és táskájukból.




Az utazásom előtt egyáltalán nem számítottam rá, hogy az indiai kultúrával is találkozni fogok majd az ázsiai és ausztrál kiruccanásomon. Kellemes meglepetés ért, mivel eddig valahogy nem vonzott annyira India, viszont most már az itt látottak után felkeltette az érdeklődésemet. A színes ruhák, az ételek, a templomok és az ott zajló szertartások egy teljesen különleges élményt nyújtanak, habár a nyugati turistának valószínűleg Malajziában könnyebben be lehet fogadni ezt a világot, mint Indiában.








Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.