Booking.com

2019. február 27.

23. nap: Ko Phi Phi Don gyönyörű, de egy turistagettó!

2016. december 16. 

Sokat gondolkoztam rajta, hogy elmenjek-e Phi Phi Don szigetre vagy sem. Az érvek a sziget mellett egyértelműek, ha megnézzük a képeket a Google keresőben. Az ellenérvek pedig a magas szállás árak és a nyugodt hostelek hiánya, hiszen Phi Phire az összes hátizsákos fiatal bulizni jár, így a hostelek főképp party hostelként működnek. Végül kitaláltam a számomra tökéletes tervet, hogy Ko Lantáról a reggeli hajóval elmegyek Phi Phi Don szigetre, majd aznap délután vissza is jövök. Így lemaradok a Maya Bay-ről és a szigetek körüli látványosságokról, mivel arra mind egy nap alatt nem lesz időm, de amire a leginkább kíváncsi vagyok az Phi Phi Don szigetén található kilátópont.

Már a hajón való utazás is egy nagy élmény volt, hiszen nem volt kötelező bemenni az ülésekhez, az utasok a hajó felső szintjén is tartózkodhattak. Felejthetetlen élmény volt süvíteni a hullámok között és közben a kedvenc zenéimet hallgatni. A kilátópont szintén csodás volt. Phi Phi központjában jól ki van táblázva az út, nem lehet eltévedni. A kilátóhoz nem szükséges túra cipő, mert beton lépcsőkön vezet fel az út, flip-flop papucsban is könnyedén teljesíthető.Meglepő volt, hogy Phi Phin is milyen sok az olcsó kifőzde, azt gondoltam volna, hogy hasonló árakkal találkozok majd, mint Ao Nangon. A sziget központja viszont egy nagy turistagettó, tele üzletekkel és szállodákkal. Belépéskor még díjat is kell fizetni, amit elvileg a sziget tisztítására költenek, hiszen több százan érkeznek ide minden egyes nap. Örülök, hogy nem maradtam itt az éjszakára, de egynapos kirándulásnak tökéletes volt.


Ko Lanta és Phi Phi Don között a transzfer ára egy útra átszámítva kb. 2.500 Ft volt, melyet szinte minden sarkon le lehet foglalni, hiszen Krabi és környéke illetve Ko Lanta tele van helyi utazási irodákkal. Thaiföldön utazni gyerekjáték.

---
Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.