Booking.com

2013. december 7.

Bécs

Márciusban, amikor Varsóban megismerkedtem Lisával, egy kínai lánnyal, beszélgettünk arról is, hogy hova szeretnénk elutazni a közel jövőben. Lisa említette, hogy áprilisban egy hétvégére Bécsbe fog utazni és már le is foglalta a vonat jegyét. Mondtam neki, hogy én nagyon közel lakok Bécshez, úgyhogy szívesen csatlakoznék a városnézéshez. Én is megvettem a vonatjegyet és már nem volt más hátra, mint 1 napra szállást keresni.

Igazából egyértelmű volt, hogy Couchsurfingen fogunk nézelődni, mivel ő is és én is többnyire CS segítségével szoktunk utazni és mi is CS-en keresztül ismertük meg egymást. Én vállaltam el a host kereső feladatot. Próbáltam olyan embereknek írni, akik szimpatikusak lehetnek a számára és számomra is. Én inkább a saját korosztályommal szeretek ismerkedni, úgyhogy először mindig fiataloknak írok, viszont ha nem kapok pozitív választ, akkor vagy hostelt keresek vagy szélesítem a kört és írok idősebbeknek is. Ebben az esetben az utóbbit választottam, így jött képbe egy 40 körüli nő, aki végül elfogadta a kérésünket.

1. nap

Győrből indultam korán reggel Bécsbe vonattal. A vonaton egy velem egyidős lány ült szemben. Kb. fél óra utazás után elkezdtünk beszélgetni. Kiderült, hogy ő éppen most költözik ki Svájcba a svájci barátjához, akit a Balatonon ismert meg valamelyik nyáron. Ő ott dolgozott egy hotelban, a fiú pedig a diplomáját ünnepelte a barátaival. Egy ideig távkapcsolatban éltek, majd a lány, akinek sajnos már nem emlékszem a nevére, úgy döntött, hogy kiköltözik Svájcba és ott próbál szerencsét. Reméli, hogy a barátján keresztül sikerül majd valami munkát is találnia. Szeretem az ilyen utazásokat, amikor beszélgetés alakul ki az utazótárs(ak)al. Szeretem meghallgatni, hogy mások mit csináltak eddigi életükben és, hogy mik a későbbi terveik.

Én is és Liza is szombat reggel érkezett a Westbahnhofra, ahol találkoztunk Gudila-val, a bécsi hostunkkal. Először elmentünk a lakására letenni a cuccainkat, majd azután 3-asban elindultunk várost nézni. Megnéztük a Stephansdomot, Nemzeti könyvtárat kívül, belül, sétálgattunk még a kastélynál, majd megnéztük a Szépművészeti Múzeumot. Utána elmentünk még a Múzeumnegyedbe és a Városházához és a Parlamenthez is. Este Lisa foglalt magának jegyet az Operaházba, addig mi Gudila-val elmentünk egy étterembe, ahol sokat mesélt nekem az izraeli utazásáról, ahol azt hiszem 2 vagy 3 hetet töltött és elég sok helyre eljutott az országon belül. Nagyon sokat áradozott Izraelről és az ott élő emberekről, és mondta, hogy mindenképpen vissza fog még menni. Egyszer én is el akarok majd Izraelbe jutni, de egyelőre nem a listám elején szerepel.



2. nap

Vasárnap elmentünk Lisával ketten a Schönbrunni kastélyhoz. Hatalmas park veszi körül a kastélyt. Ott van a bécsi állatkert is, ami elvileg Európa egyik legnagyobbja és legszebbje. Mi nem mentünk be csak körbejártuk a kertet. Utána visszamentünk a belvárosba és megnéztük a Belverde kastélyt kívülről és belülről is. Késő délután pedig már indult is vissza a vonatom Győrbe.


Bécs nagyon gyönyörű város, egy kis "ékszerdoboz", viszont biztos nagyobb élményt nyújtott volna ez az út egy olyan "vendéglátónál", akivel több közös témánk lett volna. Igazából szerintem a Couchsurfingre, ha úgy tekintünk, mint csak ingyen szállás, akkor nem biztos, hogy tényleg annyi élményt tud nyújtani. Úgyhogy tanácsként azt tudom mondani annak, aki szintén ki szeretné próbálni ezt a fajta utazást, hogy szánja rá az időt az adatlapok végigolvasására, mert az alapján már nagyjából kiderül, hogy lesz-e közös téma vagy sem. Nagyon jó dolog a CS, rengeteg jó arc emberrel lehet megismerkedni, viszont nem csak az ingyen szállás lehetőséget kell benne meglátni.

Úgy érzed, hogy a Couchsurfing nem neked való? Inkább szállást foglalnál? Akkor én a booking.com-ot ajánlom, ahol rengeteg szálláslehetőséget hasonlíthatsz össze. Ha nem Couchsurfingelek, akkor én mindig ezt az oldalt használom szálláskeresésre.

Booking.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tetszett a bejegyzés? Akkor kövess a Facebookon is, hogy ne maradj le a friss bejegyzésekről.