Booking.com

Magamról

2012. december közepén kitaláltam, hogy elutazok valahova. Először úgy gondoltam, hogy keresek utazótársat, de végül arra jutottam, hogy nem várok másra, inkább egyedül megyek. Kiválasztottam a célpontot, lefoglaltam a repülőjegyet és el is utaztam, majd hazaérkezésem után már a következő célponton kezdtem el gondolkozni...Ekkor rájöttem, hogy végre megtaláltam a hobbim, az utazást.

Mindig is érdekelt az utazás, már általános iskolás korom óta. A földrajz volt az egyik kedvenc tantárgyam. Tízen éves koromban szervezett utazás keretei között volt szerencsém háromszor is eljutni Angliába, majd Velencébe, Rómába és Párizsba. Már akkor is kíváncsi voltam más országokra, szerettem nézegetni a térképet és olvasgatni az országleírásokat.

Az utazással a célom új tájak, városok, látványosságok megismerése, emlékek szerzése, felfedezés élménye, új emberek, kultúrák, gondolkodásmódok, életmódok megismerése, unalmas körforgásból való kilépés, személyiségem, problémamegoldó képességem és nyelvtudásom fejlesztése.


Eddig többnyire egyedül keltem útnak. Mint mindennek, így az egyedül utazásnak is van előnye, illetve hátránya. Előnye, hogy magam kedve szerint oszthatom be a rendelkezésemre álló időt és pénzt. Hátránya viszont, hogy - habár csomó új embert lehet megismerni utazás során, de - nincs mindig kihez szólni és mindent egyedül kell megoldani. 

Az utazásaimat alacsony költségvetéssel tervezem, aminek több előnye is van. Ha tömegközlekedek és a helyiek által látogatott olcsóbb helyeken eszek, akkor a látványosságokon kívül bepillantást kaphatok az utazási célpontomon élő emberek mindennapi életébe is. Másik előnye, hogy minél kevesebbet költök egy út alatt, annál több marad a következő utazásra :)


A tanulmányaimat illetően közgazdászként végeztem kereskedelem és marketing szakon a győri Széchenyi István Egyetemen. Szakmai tapasztalataimat leginkább beszerzési területen szereztem. A mester képzés alatt úgy döntöttem, hogy szeretnék külföldi tapasztalatokat is gyűjteni, ezért  az Erasmus programnak köszönhetően 2014. januárjától egy szemeszteren keresztül az olaszországi Anconában tanultam, 2015. januárjától pedig 4 hónapos szakmai gyakorlaton vettem részt Lisszabonban. Utána egy éven keresztül Prágában dolgoztam, illetve Portó közelében Vila do Condéban is éltem. A külföldi tapasztalatok után visszavágytam Magyarországra, 2018-tól újból itt élek és dolgozok és ezentúl már csak turistaként szeretném járni a világot.

2013. januárja óta az alábbi országokba jutottam el.Eleinte szinte mindegynek éreztem, hogy hova utazok, csak minél több országba jussak el, manapság viszont már nem a mennyiség, hanem a minőség az elsődleges szempont. Már csak azokba az országokba utazok el, melyeket valamilyen oknál fogva vonzanak.