Booking.com

2020. január 2.

170. nap: A vulkánok

2017. május 12. 

Balin két vulkánt is meg lehet mászni szervezett túra keretei között, a Baturt és az Agungot is. Akik mindkettőn jártak már azt mondják, hogy az Agungra csak azok menjenek, akik gyakorlott túrázók, hegymászók, hiszen nem könnyű a terep. A Baturra viszont egyszerűbb feljutni, ahova közepes állóképességi szint is elegendő lehet. Mivel Bali után Jáva szigetére utazok tovább, ahova kimondottan két vulkántúra miatt megyek, ezért a Batur megmászását én kihagytam. Ha az útitervedben nem szerepel Jáva, akkor viszont mindenképpen érdemes lehet a Batur vulkántúrát is beiktatni a programba. A túra korán reggel indul, így a vulkán tetejéről lehet megcsodálni a napfelkeltét, utána pedig egy termálfürdőbe visznek lazításként. Az indonéz ismerősöm felajánlotta, hogy elvisz a hegy lábához és a mellette található tóhoz, így a látványban azért én is tudtam gyönyörködni. Csodás környéke ez a szigetnek, egy teljesen más arcát mutatja itt meg Bali. A tó körül megtapasztalhatjuk, hogy milyen a vidéki élet Bali hegyein, ahol a házak körül szépen rendben tartott veteményeseket és halász kellékeket láthatunk. 

Útközben megálltunk egy fürdőben is, ahol a hindu szertartás szerint lehet megvállni, lemosni magnukról a rossz dolgokat












Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.