Booking.com

2019. december 20.

108-117. nap 1.rész: Hogyan lehet utazótársakat találni Ausztráliában?

2017. március 11-20.

Ausztráliában az utazás egyik legolcsóbb módja, ha kempingezünk és megosztjuk a költségeket másokkal. A mai bejegyzésben arról lesz szó, hogyan keress helyben utazótársakat abban az esetben, ha otthonról még egyedül indultál el felfedezni ezt az egzotikus, kontinens méretű országot. 

Az önkénteskedés után az volt a tervem, hogy elutazok Launcestonba és megpróbálok utazótársakat keresni egy tasmaniai körútra, hiszen ez lenne a legolcsóbb módja az utazásnak. Ahogy megérkeztem a városba, az első utam a könyvtárba vezetett; először is szállást kell foglalnom mára, majd körülnézek a tasmaniai hátizsákos Facebook csoportokban. Az utazótárs keresés végül sokkal gyorsabban ment, mint amire számítottam. 


Hogyan lehet utazótársakat találni Ausztráliában? 

1, Facebook csoportokban 

A Facebookon rengeteg hátizsákos utazóknak szánt csoportot találunk, ahol böngészhetünk a feladott hirdetések között, illetve mi is kiposztolhatjuk az utazási terveinket. Néhány csoportban nemcsak utazótársakat kereshetünk, de autót, kempingfelszerelést is vásárolhatunk vagy eladhatunk. Ilyen csoportok például az alábbiak: 

2, Hostelekben való érdeklődés 

Nekem így sikerült utazótársakra lelnem. Amikor megérkeztem a hostelba a recepció épp zárva volt, mivel ebédszünetet tartottak. Ez alatt hárman is összegyűltünk a recepció előtti kanapén, a becsekkolásra várva. Gondoltam kihasználom ezt az időszakot arra, hogy kérdezősködök, ki merre, hogyan, mik a tervek. Az első lány, akit megkérdeztem pont utazótársat keresett. A barátnője holnap a saját autójával Melbourne-ből fog érkezni a komppal, így következő nap már indulhatunk is. Szuper! Hogy végül kikkel megyek, arról a következő posztban írok. 

Minden hostelben van egy üzenőfal, ahova szintén érdemes kirakni egy hirdetést az utazási terveinkről, illetve körbenézni, hogy esetleg nincs-e már olyan meglévő hirdetés a falon, ami passzolna az elképzeléseinkhez. 

3, Gumtree 

Érdemes még körülnézni a Gumtree https://www.gumtree.com.au/ oldalon, ahova szintén kiposztolhatjuk az útitervünket és mások hirdetései között is böngészhetünk. Ezen az oldalon minden féle használt dolgot, pl. kempingfelszerelést is vásárolhatunk vagy eladhatunk. 

Tömegközlekedés Tasmaniában 

Ha nem sikerül az utazótárs keresés és bármilyen okból kifolyólag nem bérelnél autót egyedül, akkor sem kell elkeseredni, hiszen tömegközlekedéssel is el lehet jutni jó pár helyre a szigeten, habár ez egy költségesebb módja Tasmania felfedezésének és az eldugottabb, nehezebben megközelíthető természeti szépségeket sajnos nem tudod így megnézni. A szigeten az alábbi társaságok üzemelnek buszjáratokat: http://www.tasredline.com.au/ http://www.tassielink.com.au/index.htm 

Egy másik alternatív ötlet a stoppolás és a tömegközlekedés kombinációja. 


Tömegközlekedés Ausztráliában 

Tasmanián és Nyugat-Ausztrálián kívül választhatunk egy praktikus, hop on hop off elven működő buszbérletet is, melyet a Greyhound oldalán lehet megvásárolni. A buszok útvonalhálózata az alábbi térképen tekinthető meg:

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.