Booking.com

2019. november 29.

81-94. nap 6. rész: Vicces csomagolások és a világmegváltó ausztrál találmány

2017. február 12-25.

A hülyéknek is túlmagyarázott csomagolásokról általában az USA jut eszünkbe, de Ausztráliában is találni érdekességeket. Habár én nem iszok tejet, de egyik nap elkezdtem nézegetni az előttem lévő tejes dobozt. Hát, elég vicces volt.
1, Allergén tanács: Tejet tartalmaz – Vajon ki gondolta volna, hogy a tej tejet tartalmaz? 😊


2, Ha nem vagy 100 %-ban megelégedve a vásárlással, akkor kicseréljük a terméket vagy visszatérítjük az árát. És mi van abban az esetben, ha csak 99 %-ban vagyok megelégedve a vásárlással? 😀


Mit adtak az ausztrálok a világnak?

Ha most hirtelen valaki azt kérné, hogy mondjak egy ausztrál találmányt, akkor a Pittwateren eltöltött két hétnek köszönhetően pont tudnék felelni erre a kérésre. Hogy mi lenne ez a találmány? A lenti képen látható kültéri ruhaszárító, melynek magassága a középen található tekerővel állítható.

Egyik nap, amikor a ruhákat teregettem, elég nehezen értem el a talajról a szárítót. A hostel tulaja segítségemre sietett és megmutatta, hogyan tudom lejjebb állítani a magasságát, majd büszkén közölte, hogy ezt egy ausztrál találta föl. Miután végeztem a feladattal, gondoltam megosztom ezt az új információt Kingával, a velem együtt önkénteskedő lengyel lánnyal. Kinga reakciója elég ironikus volt: – Ausztrál találmány? Nagyszerű. Biztos rengeteg ausztrál család életét tette jobbá ez a kiváló eszköz. Jöjjön el Európába, ott minden fel volt már találva…500 évvel ezelőtt.

a ruhaszárító, ami minden ausztrál kertben megtalálható

Kinga mindig azt hajtogatta, hogy az ausztrálok azért ilyen lazák, mert nincs történelmük és kultúrájuk. Erről pedig egy másik történet is eszembe jutott. Most egy hónapot előreugrok az időben. A helyszín Tasmania, Scottsdale, egy másik helpx hostom otthonában vagyunk, akinek az alábbi kérdéseket tettem fel: Szerinted mi az, ami Európában jobb, mint Ausztráliában? A válasz a következő volt: – “A tömegközlekedés. Olcsóbbak az ételek és nagyon szerettem a sajtokat, hogy minden országnak saját sajt specialitása van. Az is nagyon tetszett, hogy Európában olyan rendezett az élet. Továbbá a kultúra, hogy minden európai országnak saját népviselete, néptánca és dalai vannak. Nekünk ausztráloknak habár vannak jó előadóink, de nincsen néptáncunk, népviseletünk.” Hogy kerek legyen a történet, feltettem azt a kérdést is, hogy mi az, ami viszont jobb Ausztráliában, mint Európában? Erre pedig ezt a választ kaptam: – “Az emberek itt sokkal kedvesebbek és úgy gondolom, hogy Ausztráliában könnyebb és kényelmesebb az élet. Stabil a kormányunk, nincsenek politikai gondok. Szeretem az ország kulturális sokszínűségét is, hogy bárhol be tudok ülni például egy ázsiai étterembe. Ezen felül a természet, a rengeteg túralehetőség, melyek mindenki számára elérhetőek, nem kell sokat autózni értük. El sem tudnám képzelni az életemet a természet nélkül.”

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.