Booking.com

2016. október 14.

Ezt nem árt tudni az Uniqa utasbiztosításáról

Tök jól hangzik, hogy 1 évre csak 30 ezer Ft az utasbiztosítás az Uniqánál, csak egy baj van vele, hogy ez így nem teljesen igaz...


Árajánlatkérésem és levelezésem az Uniqa biztosító egyik ügynökével:

Kedves Hölgyem/Uram!

Az alábbi utazási tervhez szeretnék kérni utasbiztosítási árajánlatot.

Utazás hossza: előreláthatólag fél év ( 2016. november 24-től) – a haza fele útra szóló repülőjegyet később tervezem megvenni
Az utazás alatt meglátogatott országok: Thaiföld, Malajzia, Vietnam, Ausztrália, Indonézia – ebből DK-Ázsia összesen 3 hónap, Ausztrália 3 hónap
Utas: nő, születési dátum: 1989.xx.xx.
Utazás módja: repülő

Köszönettel:
Darányi Zsófia

---

Kedves Zsófia!
Az ajánlat .
Multi Help éves díjú  35 000 ft.
többszöri kiutazás valósítható meg,de igény szerint meghosszabbítható  a folyamatos kint tartózkodás azaz a 90 nap!
Egyedi engedélyköteles én ezt intézem csak tudnom kell konkrét a 3 hónap?
Köthető mellé ajánlani szoktam az egészségbiztosítást ami akkor segít ha baleset vagy betegség éri kórházba kerül, .a  Multi Helpen kívül díjat fizet vissza.
A díja nem változik az egész világra kiterjed,miután itthon van itthon is segítséget nyújthat ha baj van...
Bővebben küldök róla tájékoztatót.
Várom visszajelzését.

---

Kedves xy!

Köszönöm szépen az ajánlatot.
Igen, a 6 hónap folyamatos kint tartózkodás az biztos. Ha idő közben esetleg úgy döntenék, hogy még tovább maradok, lenne lehetőség még egyszeri hosszabbításra is?
Az egészség biztosításról is tudna nekem küldeni egy árajánlatot? Az egészségbiztosítás kiváltja az OEP-nek fizetett havi társadalombiztosítás költségét is abban az esetben ha nincs bejelentett munkaviszonyom erre az időszakra?

Köszönettel:

Darányi Zsófia

----

Jó reggelt!
Igen van lehetőség,de mivel Ön nem jön haza,így kell előre kalkulálni!
Az Eü. kártya kint nem ér semmit,nem nyújt segítséget!
Ezért javaslom mindenkinek az egészségbiztosítást,mert nagyon jól jön,ha baj van,egy kis pénz..
A csomagok  díjai. Bázis:30.910/év Standard:51.477/év  Optimum:80.037/év prémium:121.084/év
Ezt egyszer megköti ez az egész világon érvényes.nem emelkedik a díja ez mindig ennyi!
Bármerre jár biztonságot teremt,jó persze betegnek kell lenni vagy baleset kell hogy érje..
A Multi Help Mellé aki ilyen hosszú útra megy ajánlott,de nem kötelező,a döntés az Öné.
Várom visszajelzését.

Köszönettel.

----

Köszönöm szépen a gyors visszajelzést. Még egy utolsó kérdésem lenne, hogy az egészségbiztosítást csak 1 évre lehet kötni vagy bizonyos hónap számra is?

----

Egy év minimum!

----

Kedves xy!

Mellékelni tudná nekem még a részletes aszf-et az utasbiztosításhoz? Számomra az utazás alatti baleset és betegség esetén nyújtott biztosítás lenne a legfontosabb, ezért az egészségbiztosításon még gondolkozok.

Köszönettel:
Darányi Zsófia

----

Kedves xy!

Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet megkötni a biztosítást. A kiegészítő poggyászbiztosítást nem szeretném megkötni, csak a MutliHelp Plusz csomagot.
Illetve a szerződésben a 3 hónap folyamatos kint tartózkodást meg szeretném hosszabbítani 9-re.

Köszönettel:
Darányi Zsófia

----

Üdvözlöm!
Én megtudom  poggyász nélkül is!
Nem kell a személyes találkozó elküldi az adatait és megkötöm elküldöm emailbe elutalja az összeget és kész vagyunk és utazhat.
Várom válaszát.
Köszönettel.

----

 Köszönöm a gyors választ.
Kérem írja le, hogy milyen adatokra van szükség.

----

Írom.
Születési idő hely anyja  neve hol lakik cím
név utazás első és utolsó napja. bank számla szám.
várom.

----

Küldöm az adatokat:

Születési hely, idő: Kaposvár, 1989.xx.xx.
Anya neve: xx
Cím: 2541, Lábatlan xx.
név: Darányi Zsófia
Utazás első napja: 2016. november 24.
Utazás utolsó napja: 2017. augusztus 24.
Bank számla szám: xx

Üdvözlettel:
Darányi Zsófia

----

Pontosítsunk,akkor 9 hónapra megy??? mert akkor a díj 105 000 ft!
Készíthetem az ajánlatot?,

----

És akkor most kifejteném bővebben, hogy mi nem tetszett az Uniqával való kommunikációban.

1, Már a biztosító ügynök szövegértésével is bajok vannak, hiszen az ajánlatkérésemet így kezdtem: Utazás hossza: előreláthatólag fél év

2, A biztosítási ügynök ebből kifolyólag folyamatosan félre tájékoztatott és a 30 ezer Ft-os biztosítás az én esetemben nem releváns, hanem már az elején is legalább 60.000 Ft-os ajánlatot kellett volna küldenie. 



3, A szövegértéssel nem csak az elején, de még később is bajok voltak. Tegnap írtam az ügynöknek, hogy a biztosítást 9 hónapra kötném meg a poggyászbiztosítás nélkül. Akárhogy számolom 3*30.000 Ft az 90.000 Ft és nem 105.000 (hozzáadta a poggyászbiztosítást)...

4, Az Uniqa Multi help baleset biztosítás biztosítási összege 2.000.000 Ft, az orvosi kezelés költségeit pedig 10.000 euróig, tehát kb. 3 millió Ft-ig fedezik. Ez más biztosítókhoz képest nem valami nagy összeg...Összehasonlításképpen a Gránit bank Platinum Mastercardjához 50 millió Ft-os biztosítási összeggel rendelkező biztosítást nyújt. 

Tehát aki maximum 90 napra megy utazni, az még véletlenül se kössön Uniqa utasbiztosítást, hiszen pl. a Gránit bankkal kapcsolatban lévő biztosító sokkal nagyobb összegre biztosít, 3-ad annyi pénzért...

Én még futok pár kört, hogy kiderítsem hogy járok a legjobban. Végül lehet, hogy az Uniqánál kell maradnom, mert egy normális biztosítás fél évre 200.000 Ft-nál kezdődik, azt meg sajnos nem tudom most megfizetni és ahhoz képest a 60.000 még mindig jobb.

Update 2016.11.18. 

Én végül a Globelink brit brókernél kötöttem a biztosításom, mely árban szinte ugyanott van, mint az Uniqa, viszont sokkal nagyobb biztosítási összeget kínál. Egyedüli hátránya, hogy van egy 40 fontos excess díjuk, ami azt jelenti, hogy minden kárigénynél 40 font, azaz kb. 14.000 Ft engem illet.

Az adminisztráció (csak a vásárlásban van eddig tapasztalatom) viszont sokkal gördülékenyebben megy, a biztosítást online is meg lehet vásárolni bankkártyával vagy paypal fiókkal. A biztosítási kötvényt utána e-mailben küldik, majd egy sms-t is küldenek a 24 órás ügyelet telefonszámával. Ha időközben hosszabbítani szeretnék, azt jelezni kell a biztosító felé, és azt is online ugyanúgy ki lehet fizetni és kárigényt is be lehet adni online.

Az Uniqa 2 millió Ft-os baleset biztosítása az azért eléggé kevés. Egyszer kórházba kerül az ember és vége, ennyi volt a biztosítás, főleg az olyan drága országokban, mint pl. Ausztrália. Globelinknél 5 millió font a baleset biztosítási összeg, ami azért jóval nagyobb, így hiába kell 40 fontot kifizetnem, de mégis valahogy nagyobb biztonságban érzem magam, hogy bármi legyen legalább van egy normális biztosításom. Persze egy biztosítót akkor lehet értékelni ha baj történik, de remélem erre nem kerül sor...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!