Booking.com

2015. március 7.

Boldogság, pénz, utazás. Mit gondol erről Bori, a backpacker.hu szerzője?

A backpacker.hu volt a legelső utazós blog, amit elkezdtem követni. Szinte a kezdetektől olvasom és nem titkolt vágyam, hogy majd egyszer Bori nyomdokaiba szeretnék lépni, és hasonló utazást szervezni, mint amit ő jelenleg is csinál. Jó kis inspirációs blognak tartom az oldalát, mivel tele van lelkesítő bejegyzésekkel, melyek elolvasása után az az érzete támad az embernek, hogy tényleg minden lehetséges. 

A negyedik interjúalanyom tehát Bori, akit szintén a boldogság, pénz és az utazás közötti összefüggésekről kérdeztem. 


1. Szerinted van összefüggés a boldogság és a pénz között? 

Azt gondolom ez mindenkinek más. Az, hogy milyen a viszonyunk a pénzzel, meghatározza az egész életünket. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a sikert pénzben mérik, ezért szeretem ha van. Mindig azt mondom, hogy nem szívesen nyernék a lottón. Azért szeretem a pénzt, mert az hogy van, az azt jelenti, hogy valamit elértem. És ez engem boldoggá szokott tenni. 


2. Mennyi pénz szükséges az utazáshoz? Lehet utazni pénz nélkül is? Ha igen, hogyan?

Jajj, erről sokat tudnék írni. Az, hogy mennyi pénz kell az utazáshoz, attól függ, hogyan akarsz utazni. Van, aki megcsinálja tök ingyen. Én épp stoppolok mindenhova, és vagy couchsurfingen szerzek szállást, vagy helpx-en egy kis munkáért cserébe. Az utóbbin még ellátást is adnak, így csak a luxus dolgokra kell költenem. Szóval szerintem lehet pénz nélkül is. Aki azt mondja, hogy nincs pénze utazni, az igazából azt mondja, hogy nem akkora prioritás az utazás nála, hogy erre félretegyen, vagy nem akar megdolgozni érte keményen. 


3. Lehet pénzt keresni utazás közben is? Ha igen, hogyan?

Én Digital Nomad vagyok, ami egy új faja a backpacker-eknek. Én menet közben is dolgozom. Most épp egy kocsi hátsó ülésén írok, egy telefonfülkéből jövő wifiről. A kocsit reggel stoppoltam. Napi 2 órát dolgozom, mint online marketing manager. Aztán ott van az írás és a saját blogom. Ha nem ijedsz meg a munkától, akkor lesz is.


Köszönöm szépen a válaszokat Borinak :)

Képek forrása: backpacker.hu Facebook oldala

Ha tovább olvasnál a témáról, akkor a sárga ruhás lány válaszait itt érheted el, a Földet körülbicikliző házaspár, Zita és Árpi válaszait itt, Ali, az Alitraveling szerzőjének a véleményét pedig itt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!