Booking.com

2016. február 27.

Ezeket a helyeket is nézd meg Prágában

Prága egy elég népszerű célpont a magyar turisták körében. Akárhányszor az óvárosban járok, szinte mindig felfigyelek magyar szavakra. A Prágába látogatók többsége viszont nem igazán megy az óvárosnál és a várnegyednél messzebb, pedig ezen kívül rengeteg érdekesség van még a városban. Ebben a bejegyzésben nem a népszerű turisztikai látványosságokat, hanem inkább a kevésbé ismert helyeket mutatom be, ahova szerintem mindenképpen érdemes ellátogatni egy prágai utazás alkalmával. 

1, Karlín

Karlín Prága egyik városrésze, közel a belvároshoz. Ha érdekes, szép épületeket akarsz látni, viszont a turistatömeget elkerülnéd, akkor ez egy tökéletes célpont egy-két órás sétára. Ha a Florenc autóbusz-állomástól indulsz, akkor az alábbi útvonalat ajánlom.




2, Vítkov park

A Vítkov park Karlín és Zizkov városrész között elhelyezkedő dombon található. A két városrészt egy gyalogos alagút köti össze, amin az átkelés szintén egy nagy élmény. Rengetegen járnak ide kutyát sétáltatni, futni, biciklizni, görkorizni, sétálni. Turistát itt is nagyon ritkán lehet látni.

Karlínból az alábbi útvonalon (alagúton keresztül) tudsz eljutni ide.



3, Námestí Míru

A Námestí Míru egy hangulatos tér a Vinohrady városrészben. Itt is sok szép épületbe lehet botlani, úgyhogy ez a környék is megér 1-2 órás sétát vagy egy kávé szünetet, esetleg egy sakk játszmát vagy egy zongora szólót.



4, Riegovy Sady

Ha nyáron szabadtéren innál sört a városra nyíló kilátással egy szép parkban és e mellett sporteseményeket néznél kivetítőn, akkor ennél jobb helyet nem igazán találnál.


5, Divoká Sárka

Ha túrázni lenne kedved, viszont időhiány miatt Prágán kívülre nem utaznál, akkor mindenképp menj el a Divoká Sárka parkba.



6, Letna Park

Egy másik park, ahonnan szép panoráma nyílik a városra.



7, Vysehrad

Prága másik vára egy masszív várfallal körülvéve, melynek belsejében egy hatalmas park és a Szent Péter és Pál katedrális található. Vysehradot semmiképp se hagyd ki a városnézésből.



8, Holesovice és a Stromovka park

Holesovice az expók, vásárok, kiállítások és a szombati piac helyszíne. Elvileg kapható itt magyar kolbász is. Holesovice mellett egy másik nagy park, a Stromovka park található. Ez is egy tökéletes helyszín a sportolásra vagy egy sétára. Itt található a planetárium is.



9, Troja

Troja városrészbe a Holesovice metróállomástól a 112-es állatkerti busszal is ki lehet jutni vagy pedig a Stromovka parkból egy gyalogoshídon keresztül is át tudsz sétálni. Ezt az útvonalat a lenti térképen jelöltem. Trojában egy szép kastélyt lehet megtekinteni, ami galériaként funkcionál, itt kapott helyet az állatkert is, ami pontosan a kastély bejáratával szemben található, illetve egy hatalmas területen fekvő botanikuskert is. A botanikuskertből szép kilátás nyílik a kastélyra, amit az ott található borozóból akár egy pohár bor mellett is élvezhetsz.



10, Állatkert

A Tripadvisor szerint a prágai világ negyedik legjobb állatkertje. Aki szereti az állatkerteket, annak kötelező megnézni. Hatalmas területen fekszik és rengeteg állatfajta megtalálható a prágai állatkertben. Eljutási lehetőség a Holesovice metróállomástól a 112-es állatkerti busszal.




11, Novy Svet / Újvilág

A Novy Svet, azaz az újvilág egy hangulatos szűk kis utca a várnegyedben. Érdemes körbe sétálni ezt a környéket is, sok turista kihagyja, pedig csak pár száz méterre van a vártól.



12, Várkert

A várkert a vár mögött lévő kisebb kertekből áll, melybe több bejáraton is be lehet jutni a várnegyedben. A kedvencem a Jeleni prikop, mivel itt egyáltalán nincs tömeg és szinte egy erdőben érezheted magad a város közepén.




13, Petrin-hegy

A Petrin-hegy egy hatalmas park a vártól nem messze, amely gyalogosan vagy akár lanovkával is könnyen megközelíthető. Tökéletes hely sétára, piknikre vagy egy kis tükörtermi mókára, esetleg a mini Eiffel torony megmászására.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szállást keresel Prágában? Az alábbi oldalon megtalálod a város legkedvezőbb áron kínált szállásait.


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!