Booking.com

2020. január 4.

187. nap: Éjszaka a KLIA2 reptéren

2017. május 29.

Ha valaki hosszabb távon utazik Délkelet-Ázsiában és leginkább az AirAsia járatait veszi igénybe, akkor nagy valószínűséggel fog megfordulni a kuala lumpuri KLIA2 reptéren. A mai posztban arról írok, hogy mit lehet csinálni ezen a reptéren, ha itt kell töltened az éjszakát. 

Habár elvileg a szingapúri Changi reptér sokkal menőbb, viszont a kuala lumpuri átszállás általában kisebb összegből kihozható. 

Ezen a napon már a harmadik éjszakámat töltöttem a KILA2 reptéren, az elsőt Hanoiba utazás előtt, a másodikat Sydney előtt, most pedig Yogyakartából Krabi felé tartva töltök el itt pár órát. 


KLIA vagy KLIA2 

Mindkét terminálnak jó összeköttetése van a várossal, vonattal és busszal is megközelíthető. A KLIA2 az AirAsia fő bázisa, a KLIA-ról pedig főleg a hagyományos légitársaságok repülnek. A két terminál között vonattal lehet közlekedni. 

A reptéren éjszakázáshoz a KLIA jobb választás lehet, mivel ott egyszerűbben találhatunk karfa nélküli székeket, amin le lehet pihenni. KLIA2-n viszont szinte lehetetlen jó alvóhelyre lelni, így jobb híján a földön a szőnyegen tudunk csak aludni, ami nem olyan kényelmes.

Úton Kuala Lumpur felé - Port Dickson a repülőről

Üzletek szempontjából mindkét terminál kiváló, rengeteg gyorsétterem, rendes étterem, hatamas választékkal ellátott élelmiszerbolt, ruha boltok, ATM-ek, telefonboltok állnak rendelkezésre. Éjszaka a legtöbb bolt bezár, de vannak kivételek; éhen és szomjan ekkor sem maradunk. Ivóvízkutat is kihelyeztek a reptérre, így a palackokat könnyen után lehet tölteni. Átszálló utasoknak is érdemes átjönni az útlevélellenőrzésen, hiszen kint több üzletet találhatunk. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Szállást keresel? Én szinte mindig a booking-ot használom szállásfoglalásra, ahol rengeteg féle szállás közül válogathatsz.