Booking.com

2016. december 11.

Chiang Mai Doi Inthanon túra

Chiang Mai főbb nevezetességeit egy nap alatt is meg lehet nézni, így a fent maradó időt érdemes inkább a hegyekben, a természetben tölteni. 

Sokan motort bérelnek és azzal fedezik fel a környéket, viszont azt érdemes tudni, hogy a Chaing Mai környéki országutak nem a kezdő motorosoknak valóak, hiszen elég kanyargósak, így kellő odafigyelést igényelnek vezetés közben. Én még soha életemben nem vezettem motort és úgy gondoltam, hogy nem is ez a környék lesz, ahol ki szeretném próbálni először, így inkább helyi utazási irodák által szervezett túrákra fizettem be.


Thaiföld legmagasabb hegyéhez, a 2500 méter magas Doi Inthanon nemzeti parkba a Travel Hub irodán keresztül jutottam el. 

A túra leírása ezen a linken érhető el.


Ez a túra a Doi Inthanon nemzeti park legszebb részeihez visz el, vízesések, pagodák és egy kis séta a dzsungelben a program. Az árban egy kiadós ebéd is benne van. Reggel a hostelem előtt vettek fel és egy klímás mini furgonnal jutottunk el a nemzeti parkba.


Foglalni akár online is lehet a Travel hub weboldalán, így a helyszínen már nem kell időzni azzal, hogy túrkat foglaljunk. A túrákat paypallal online is kifizethetjük, így tényleg mindenről le lesz a gond. Aki a helyszínen szeretne érdeklődni, az a helyi utazási irodában is fel tudja venni a kapcsolatot velük. Én teljes mértékben meg voltam elégedve az irodával, az idegenvezetővel és a túra szervezésével. A túrát kezdő túrázóknak is ajánlom, mivel a terep könnyű és jól kiépített.


További túrákért érdemes felkeresni a honlapjukat, a 3 napos Karen törzsi falvakba vezetett dzsungeltúra is foglalható náluk vagy akár egy napos Chiang Rai és aranyháromszög kirándulás. Rengeteg lehetőség van. Nekem azért tetszik ez az iroda, mert itt világosan le van írva minden ár és túralehetőség, így akár otthonról is könnyen meg lehet tervezni, hogy mire mennyi pénz szükséges.Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!