Booking.com

2017. július 20.

10 indok, hogy miért ne utazz egyedül!

Arról még régebben írtam egy bejegyzést, hogy miért jó egyedül utazni. Én nem mondanám azt, hogy csak egyedül érdemes utazni vagy csak utazótárssal indulj útnak, hiszen mindkettőnek megvan a maga előnye. Most azt írom le, hogy szerintem miért jó utazótárssal utazni. 

1, Mindig van kihez szólni, meg lehet egymással osztani az élményeket

Ezt igazából fölösleges is tovább taglalni, hiszen egyértelmű. Jó az ha az embernek egy stabil utazótársa van, akinek nem kell újra elmondani, hogy honnan jöttél, hova mész, mennyi ideje utazol, stb. Továbbá nem kell magunkban tartani, hogy azta de elképszetően szép ez a hegy, templom, strand vagy de szemetes ez a város, hiszen van mellettünk valaki, akivel megbeszélhetjük az élményeket és a látottakat.


2, Olyan dolgokat is bevállalsz, amit egyedül nem mernél

Egyedül nem mindenki merne stoppolni vagy túrázni a hegyekben, de egy társsal már annál inkább, hiszen tök jó kaland. Az ilyen élményekből lesznek a legemlékezetesebb utazós történetek, pl. amikor egyik barátnőmmel Nápolyból próbáltunk meg eljutni Agerolába vagy amikor egy órán keresztül a sámlin ülve vártuk a buszt egy bár előtt Ischián. De Thaiföldön is jók voltak a stoppolós kalandjaink Dórival; ültünk platós kocsin, terepjáróban, motoron hárman, segédmotoros robogón, hülye orosz turisták bérelt autójában, de stoppolás nélkül megálltak nekünk kanadai robogós fiúk is, akik felajánlották, hogy bevisznek minket a városba. Egyedül ezeket a kalandokat biztos, hogy nem élhettem volna át. 

3, Olcsóbb a szállás

Ha ketten vagytok, akkor egy privát szoba ugyanannyiért kijön, mint egy hostel. Nekem már annyira elegem volt a fél éves utam végén a hostelekből és úgy örültem, hogy normális szálláson vagyunk, egyedül viszont nem tudtam volna megengedni magamnak.


4, Minél nagyobb a csoport, annál többet lehet alkudni

Ha helyben foglaltok programokat vagy transzfert, annál jobb árat lehet kialkudni, minél többen vagytok. 

5, Megtanulsz csapatban együttműködni

Ha egyedül utazol, akkor önállóbb és talpraesettebb leszel, ha pedig utazótárssal, akkor meg jobban együtt tudsz működni majd másokkal, hiszen közösen kell kialakítani az útvonaltervet, közösen kell eldönteni, hogy melyik étterembe menjetek be, mikorra foglaljátok a transzfert, stb. Szerintem mind a kettő tulajdonság hasznos, hiszen rengeteg olyan helyzet van az életben, amit közösen kell megoldani, de olyan is akad bőven, amit egyedül.


6, Szorosabb barátság, ismerettség alakulhat ki

Ez is egyértelmű, minél több időt töltesz valakivel, annál jobban meg tudod ismerni, ezáltal sokkal erősebb kapcsolat alakul ki közöttetek, mint egy olyan emberrel, akivel aznap találkozol a hostelben, aztán következő nap elvállnak útjaitok. 

7, Mindig ott van valaki, aki fényképet tud készíteni rólad

Nekem soha nem volt selfie botom és nem is nagyon vágyok rá. Ha egyedül vagyok, akkor megkérek egy random embert, hogy csináljon rólam képet, ha pedig utazótárssal, akkor egyszerűbb az élet, hiszen mindig ott van valaki, aki készít egy fényképet.


8, Az üresjáratok is értelmesebben telnek

A hosszú buszutak elég unalmasak tudnak lenni, de ha van egy utazótárs melletted, akkor tudtok beszélgetni, így hamarabb elrepül az idő. 

9, Biztonságosabb

Ketten (vagy többen) biztonságosabb utazni, mint egyedül, ehhez kétség sem fér.


10, Ha történik valami rossz, ott van valaki, aki segít

Ha valami baj történne, akkor is van kire számítani. Ketten könnyebb megoldani a nehézségeket, mint egyedül és a másiktól lelki támaszra is lehet számítani. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!