2017. május 10.

A tízezredik napom

Ma van a tízezredik napja, hogy megszülettem. Még Tasmaniában keltette erre fel a figyelmem az egyik helpx hostom, hogy ezt az alkalmat vehetjük egy speciális fordulópontnak is az életünkben, mivel ilyenkor érjük el kb az 1/3-át az életünknek. Ez lehet ijesztő is, de inkább azon érdemes gondolkozni, hogy merre tart az életünk, miket szeretnénk még elérni stb. 

Ma Ubud környékén sétáltam, tömegtől mentes környéken, rizsföldek és kis galériák között. Nem elmélkedni indultam, csak egy jót sétálni, de végül energiával feltöltődve, jövőbeli tervekkel tértem vissza a központba. 


Az út

Egyelőre kiutaztam magam, a következő 1-2 évben biztos, hogy nem csinálok ilyen hosszabb utat. Ez az út nagyon sokat adott nekem. Hogy őszinte legyek pár éve kicsit irigykedve néztem mások képeit az interneten, hogy ők milyen érdekes helyeken utazgatnak és én is el szeretnék jutni DK-Ázsiába. Ausztráliába bele se mertem gondolni, az egy megfoghatatlan álom volt. 

Most jelen pillanatban mindenhova eljutottam, ahova szerettem volna. Utazással kapcsolatban teljes mértékben elégedett vagyok a jelenlegi életemmel. Tőlem már bárki bármilyen egzotikus helyről posztolgathat az interneten, már rezisztens vagyok rá. Egy csepp irigység sincs már bennem, hiszen tudom, hogy elértem a célom és talán az akkori gondolatok lelkesítettek abban, hogy tartsak ki a mellett, amit elképzeltem. 

Szüleim le akartak beszélni, hogy minek utazgatok, tök fölösleges, ezt a pénzt inkább tenném félre lakásra. Utáltam a munkám már az első perctől, de engem csak az utazási tervem hajtott előre. Végül sikerült megvalósítani az álmaimat. Ez egy elég jó érzés. 

Egyszer viszont mindennek vége lesz, ennek az útnak is, úgyhogy lassan egy másik szakasza kezdődik az életemnek. 

Habár az utazás eszméletlen jó dolog, viszont 7 hónap otthon nélkül, folyamatos útvon levés után már jó lesz egy saját bázis, állandó élet, állandó barátok. 


A jövőbeli tervek

Először is szeretnék egy állandó, "normális", megbízható munkát, amiből meg tudok élni és félre is tudok tenni az egyéb terveimre. Európán belül bárhol nyitott vagyok, de már igazából Magyarországot, Budapestet is bevettem a lehetőségek közé. 

Habár nyugaton jobban lehet keresni, de Budapestnek is vannak előnyei. Otthon talán jobb szociális életem lehetne, mint egy teljesen új helyen, illetve szívesen tartanék mondjuk havonta egy ilyen kávés, sütis, teás beszélgetős összejövetelt és Budapesten több rendezvényre tudnék én is ellátogatni, pl stand up comedy show-ra, utazós előadásokra, stb. 


A saját "szent" hely

6 éve van egy Fundamenta megtakarításom, ami lassan lejár. Pár éve meg akartam volna szüntetni és elutazni ezt a pénzt. Még szerencse, hogy anyáék nem engedték és lebeszéltek róla, mert most teljesen átértékelődött bennem a lakás. A lakás számomra már egy "szent" hely, ahol a nyugalom sérthetetlen. A közel jövőben szeretnék egy saját lakást venni Pesten. Valószínűleg hitelre lesz még szükségem, de lakás tényleg kell. Sokan azt mondják, hogy a lakás egy helyre köt, de szerintem ez nem így van. A lakás egy befektetés is. Bármikor dönthetek úgy, hogy kiadom és elköltözök máshova. 


Egy közös, másokkal megosztott "szent hely

Nagyon szeretek kávézókba járni, ahol beszélgethetek az ismerőseimmel, barátaimmal. Ahol otthon érezhetem magam és a nyugalom szintén sérthetetlen. Azt találtam ki, hogy szeretnék majd nyitni egy galériát, ahova utazások alkalmával gyűjtöm a képeket eladásra is, illetve egyben egy kávézó is lenne a hely. A kávézóban az eddig megismert országok kávézási szokásait hoznám. Egyelőre nem tudom, hogy erre mennyi pénz és milyen bürokratikus lépések szükségesek, de ahogy lesz végre keresetem és munkám elkezdem majd tervezgetni, kigondolni.

Ezzel a célom az lenne, hogy egy kis utazást, érdekességeket, különböző művészeteket hozzak Magyarországra, illetve bemutassam, hogy habár utazni jó dolog, de egy kávé mellett, hangulatos helyen barátokkal beszélgetni is tud ugyanolyan jó lenni, mint egy utazás. Ha sikerülne létrehozni ezt a helyet, akkor különböző (utazásos) rendezvényeket, eseményeket is szerveznék ide. 

Alig várom, hogy végre elkezdjek keresni egyre jobban tetszik ez az ötlet :D Kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok róla. Eljönnétek ide kávézni vagy beszélgetni, utazásos eseményeken részt venni?


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!