2017. április 15.

Ezért nem követek már egyes magyar utazós blogokat

Először is le szeretném szegezni, hogy ezzel a bejegyzéssel senkit nem áll módomban megsérteni és az se célom, hogy ezzel a poszttal azt mondjam, hogy ne kövess magyar utazós blogokat csak az enyémet. Nekem nem célom, hogy minél többen kövessenek, attól nekem nem lesz jobb. 

Régebben több utazós blogot is követtem, de ma már szinte egyet se olvasok, legalábbis nem rendszeresen és mióta a Facebook levette azt a funkciót, amivel egy csoportba tudtam szedni az összes blog Facebook oldalát még annyira se követem, mint előtte, mivel nem jelennek meg a posztok az üzenőfalamon. 

Hogy miért nem követek utazós blogokat?

1. Emlékszem, hogy amikor Portugáliában voltam Erasmus gyakon és láttam, hogy egyesek milyen egzotikus részein utazgatnak a világnak teljesen lekicsinyítettem magamat és azt hittem, hogy én egy senki vagyok hozzájuk képest, mivel nem jártam még azokon a helyeken. Most, hogy eljutottam én is "egzotikus" helyekre, látom, hogy Portugália mekkora eszméletlen király hely és akkor ezt nem tudtam annyira élvezni, mert azt hittem, hogy ők a norma és Európa degradáló. 

2. Mivel elég céltudatosnak gondolom magam, ezért nincs szükségem ilyen lelki maszlagra, amiket egyesek nyomatnak meg misztikus, spirituális gyökérségekre. Ha valahova el akarok jutni, akkor e nélkül is el fogok. Nem kell szép az élet feliratú Facebook kép egy szép tengerparttal a háttérben. 

3. Ha információ után keresek az interneten, azt már nem teszem magyar nyelven, mert magyarul az internet színvonaltalan. Ha egy utazó véleményére vagyok kíváncsi, akkor keresek egy angol nyelvű posztot, mert angolul sokkal nagyobb a kínálat és magasabb a minőség. (Egy magyar utazó blog van, akire azt mondanám, hogy hozza ezt a színvonalat, az pedig Travellina és ezt nem azért mondom, mert szeretném, hogy megossza ezt a posztot és jöjjenek a like-ok. Kérlek Éva ha ezt olvasnád még véletlenül se oszd meg sehol)


4. Rosszul vagyok ettől a like vadász, magamutogató posztolgatástól. Vannak, akik "befutottak" és vannak, akik meg most kezdtek blogot vezetni és azt hiszik, hogy majd ők is odakerülnek abba az elitbe. Ők még olyan rózsaszín ködben élnek, hogy azt hiszik, hogy majd abból fognak élni, hogy posztolgatnak meg szép képeket csinálnak aztán majd like-olgatják őket az emberek. Sok sikert hozzá!

5. Attól is rosszul vagyok, hogy egyesek meg akarják mondani, hogy ide utazzak vagy oda vagy így leszek trú traveller vagy úgy ne legyél turista, hanem legyél utazó meg hasonló okosságok. Nekem ne mondja meg senki, hogyan, hova, mikor utazzak. Úgy utazok, ahogy nekem jó. 

Na jó, nem teljesen mondtam igazat, szívesen követnék magyar utazós blogokat, viszont a magyar nyelvű posztok olvasásával nekem a célom már csakis a szórakozás. 

Ennek Utazómajom nem fog örülni, ha látja, de nem baj leírom, csak, hogy legyen egy (civil) ellenpélda a Plankó Gergő vifonján kívül. Van hozzáférésem az oldal szerkesztéséhez és egyik nap láttam, hogy fel van töltve draftba egy vendégposzt Thaiföldről. Na mondom belenézek mi ez, megint egy új gagyi DK-Ázsiás okosság. De mekkorát csalódtam pozitívan. A srác olyan fogalmazásmódot használt, hogy sírtam a nevetéstől. Hatalmas. Aki olyat kiráz kisujjból, hogy Bahreinben (ott szállt át) a helyiek vasvillával hányják a Rolexet, na az az, akit szívesen követek. A thai híres sziget, Ko Leráról meg nem is beszélve. 

Még egyszer hangsúlyozom, senkit nem akarok megbántani ez csak az én véleményem. Igény biztos van minden féle stílusban írt blogra, hiszen sokszínűek vagyunk. Én csak leírtam, hogy én speciel mit gondolok erről. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!