2016. december 28.

Bakancslista 2017

Már szinte hagyomány lett nálam, hogy év végén írok egy elérendő céljaim listát a következő évre (ez volt 2015, ez pedig 2016). Mivel újra itt a december vége, ezért eljött a 2017-es bakancslista ideje is. 

Mióta elindultam erre a hosszú útra, nem nagyon gondolkozok a jövőn és nem is izgulok azon, hogy mi lesz. Most éppen az álmaimat élem, és úgy érzem, hogy elég jól megélem a jelen pillanatot. Élvezem a jelent és már a pénzen se aggódok annyira. Ha elfogy, akkor majd vagy kitalálok valamit, hogyan lehetne munkalehetőséghez jutni utazás közben vagy hazamegyek. Ha haza kell menni, akkor sem bánkódom, mert már így 1 hónap alatt is annyi felejthetetlen élményben volt részem, de persze minél tovább tudok maradni annál jobb :)

De, hogy mégis legyen valami ezen a listán, most összeírtam pár utazással és nem utazással kapcsolatos elérendő célt.

Update 2017 május: Azért később, ahogy fogyott a pénzem és elkezdtem fáradni, már egyre inkább foglalkoztatott a jövő. Több hónap úton levés és folyamatos utazás után már hiányzik egy állandó bázis, otthon megléte. Ezzel kapcsolatban új tervek is kipattantak a fejemből, hiszen kalandok nélkül unalmas az élet. 

1, 2015-ben megfogadtam, hogy minden évben lefutok egy félmaratont egy új helyszínen. 2015-ben Lisszabonban futottam, 2016-ban Olomoucban, Csehországban, úgyhogy 2017-ben újra le kéne futni egyet valahol. 

2, Lefogyni kb 5 kg-ot, habár az a baj, hogy most nem tudom, hogy épp mennyi vagyok, de az biztos, hogy az elmúlt hónapok alatt pár kg-ot fogytam már. Mindegy is igazából a kg, a cél az, hogy le kéne faragni egy kicsit a felesleges zsírrétegből :D

3, Találni egy olyan munkát, amit szeretek és megfelelő juttatásban részesít. 

4, Minden hónapban elmenni egy új helyszínre. (Nem muszáj új országba)

5, Visszahozni az olasz tudásom. Habár nem tudom mikor lesz vége ennek az útnak, de arra is gondoltam, hogy elmegyek helpx-elni valahova Olaszországba 1-2 hónapra és akkor úgyis visszajön hamar. Ez igazából attól függ, hogy alakul az utam, mert utazás közben Ázsiában és Ausztráliában biztos nem fogok olaszozni. 

6, A jelenlegi utammal kapcsolatban 2017-ben Vietnam, Ausztrália és Indonézia egyelőre a biztos, de érdekelne még Új-Zéland, Borneó, a Fülöp-szigetek, Tajvan és Hong Kong is, de a nagy álmom az, hogy egyszer megkerüljem a Földet és Amerika felől érkezzek vissza Európába. Nem tudom még, hogy Indonézia után hogy fog alakulni a dolog, de ahogy már írtam ha ott esetleg vége lenne, akkor is nagyon örülök azoknak az élményeknek, amelyekben eddig volt részem. 

7, Megtanulni jobban kezelni, nem felvenni a negatív, rossz indulatú, személyeskedő kommenteket.

8, Megmászni egy vulkánt.

2017. május: Mt. Ijen és Mt. Bromo

9, Tartani egy beszélgetős összejövetelt az úton szerzett élményeimről, tapasztalataimról, ha van rá érdeklődés. 

10, Elmenni a kedvenc országomba, Portugáliába.

Az év során később írtam hozzá a listához:

11, Rendszeresíteni a sportot az életembe

12, Venni egy biciklit

13, Csinálni egy több napos biciklis utat

14, Csinálni egy több napos túrázós, esetleg sátrazós utat

15, Visszafizetni a diákhitelem

16, Elkezdeni pénzt gyűjteni

17, Egyensúlyba helyezni az életem 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!