Booking.com

2016. december 9.

4 nap Bangkokban 2. rész

Az előző rész itt olvasható.

3. nap

1. Jim Thompson ház

Jim Thompson a II. világháború alatt az amerikai titkosszolgálatoknak dolgozott, akik Európai kiküldetése után végül Bangkokba vezényelték. Thompsonnak nagyon megtetszett Thaiföld, ezért úgy döntött a háború után, hogy örökké ott marad. Belekezdett a selyem business-be és felépítette saját tervezésű, thai stílusban épült házát. Thompsonnak egy malajziai nyaraláson nyoma veszett, senki nem tudja, hogy mi történhetett vele. Eltűnése után pár nappal az USA-ban lánytestvérét pedig megölték. Valószínűleg üzleti szálak lehettek a háttérben. Jim Thompson háza ma nyitva áll a látogatók előtt. Érdemes elmenni, gyönyörű a ház és az udvara és a thai idegenvezető lányok is nagyon kedvesek és rengeteg információt és érdekességet mondanak a thai kultúráról és építészetről. 

Eljutás: skytrain National Stadium megálló


2. Wat Saket

A Wat Saket, avagy arany domb egy dombtetőre épített templom. Hangulatos lépcsősor vezet föl a domb tetejére és fentről a kilátás is csodás. Érdekes a hatalmas felhőkarcolók és a templomok által nyújtott kontraszt.


Eljutás: Én a Jim Thompson háztól a leghosszabb csatornán keresztül hajóval érkeztem (legutolsó megálló)


3. Wat Ratcha Natdaram Worawihan

A Wat Saket közelében található Wat Ratcha Natdaram templomnak szintén érdemes felmenni a tetejére és onnan csodálni a panorámát, de a templom kívülről is gyönyörű. 

Eljutás: Wat Sakettől gyalog pár méterre található


4. Kínai negyed

A kínai negyedben érdemes végig sétálni a fő utcán, ahol minden féle kínai termék beszerezhető és az egész út pirosszínű neonfényekben úszik. Egy tuk-tuk os aznap is át akart verni, azt állította, hogy ma nincs semmi különleges a kínai negyedben, helyette elvisz inkább a tourist informationhoz, meg egy-két érdekességhez. Ekkora már megtanultam, hogy nem szabad hinni a tuk-tukosoknak. 

A kínai negyedben található a Wat Traimit is, ahol megtekinthető a világ legnagyobb arany buddha szobra. Én sajnos pont zárásra érkeztem, így nem tudtam bemenni. 

Eljutás: Én a Phra Arthit megállótól hajóval érkeztem az Rachawong megállóig, ahonnan gyalog jutottam el a Yaowarat utcáig. 


4. nap

Erre a napra a világ legnagyobb tíkfából készült házát, a Vimanmek Mansion megtekintését terveztem. Kinéztem, hogy melyik busszal tudok eljutni oda, meg is találtam a buszmegállót, de a busz nagyon nem akart jönni. 20 perc dekkolás után úgy döntöttem, hogy megkérdezek valakit, hogy mi a szitu. Egy thai nőt szólítottam le, habár angolul nem nagyon beszélt, de kiderült, hogy az a busz, amit kinéztem nem ebben a buszmegállóban áll meg, ha innen megyek, akkor át kell szállnom. A nő intett, hogy szálljak fel arra a buszra, amire ő, kifizette a jegyem, majd leszállt velem ott, ahol át kellett szállnom és elkísért a másik busz megállójában. A másik buszon szólt a jegyszedő fiúnak, hogy szóljon majd nekem, hol kell leszállni. Nagyon durva. Ki tudja, hova mehetett a nő, de pár bahtot és pár percet tuti elcseszett miattam az életéből. Hihetetlen milyen kedvesek itt az emberek. 

A végén kiderült hogy a Vinammek Mansion nyár óta zárva van felújítási munkálatok miatt, úgyhogy a közeli állatkertben kötöttem ki helyette. Szerintem a bangkoki állatkert nem olyan különleges. Azt mondanám, hogy csak akkor érdemes oda menni, ha már tényleg nincs mit csinálni. Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!