Booking.com

2014. december 23.

Bakancslista 2015

Új év, új fogadalmak. Az alábbi listában összeszedtem, hogy miket szeretnék elérni 2015-ben. 

1. Szakmai gyakorlat Lisszabonban 

Remélem, hogy tetszeni fog a munka és jó arcok lesznek a munkatársak és hasznos tapasztalatokat szerezhetek, melyeket majd a későbbiekben is tudok hasznosítani.

Január 12-én indultam Lisszabonba (Barcelonán és Portón keresztül), majd a 4 hónapos gyakorlat után május 21-én érkeztem vissza Magyarországra. Összességében egy tanulságos időszakon vagyok túl. Ez a 4 hónap teljesen megváltoztatta a hozzáállásom egyes dolgokhoz. Erről részletesebben itt írtam. 

itt fogok nem sokára élni

2. Rendszeresen futni

2014-ben a sport szinte teljesen kimaradt az életemből. Amikor elindultam Erasmusra azt hittem, hogy ez egy kicsit hosszabb vakáció lesz...Sajnos ez meg is látszott a súlyomon, mikor hazajöttem. Most próbálom úgy tekinteni az előttem álló 4 hónapot, hogy az külföldön élés lesz, tehát létre kell hoznom valami rendszert az életemben, aminek része kell, hogy legyen a futás is.

Lisszabonban lefutottam egy fél maratont. 
Portugáliában már mindenképpen többet futottam, mint tavaly Olaszországban. 
Portugália után Csehországba költöztem, ahol már jóval többet járok ki futni.

3. Jobban odafigyelni az étkezésre 

2014-ben az étkezésre se nagyon ügyeltem és Olaszországban nem nehéz felszedni plusz kilókat. Most erre is szeretnék jobban odafigyelni. Kb 70-80 %-ban akarom betartani a paleo étrendet, tehát kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, tengeri herkentyű és egyéb fehérje és hús. Néha-néha megengedek majd egy csokit vagy sütit, viszont a tejtermékekkel egyáltalán nincs gondom, azt már vagy 3 éve nem eszek se joghurtot se tejet nem fogyasztok. Ha gyakran vagy pattanásos, akkor neked is ajánlatos elhagyni. 

a kenyér nélkül ez okés, ha még a krumplit is kihagyjuk akkor 100 % paleo, de a 70-be az nekem bele fog férni

Portugáliából való hazaérkezésem után csak 1 vagy 2 kilóval voltam több, mint amikor elindultam. Ez mindenképp siker. Az ott tartózkodásom alatt nagyjából odafigyeltem, hogy mit eszek, de a portugál süteményeknek sajnos nem nagyon lehet ellenállni. 
Csehországban már mindenképp kiegyensúlyozottabban eszek, minden 2. nap főzök és megpróbálok kevesebb szénhidrátot enni. 
Időközben kiderült, hogy a pajzsmirigy hormonjaimnak nem nagyon tett jót az olaszországi étkezési szokásaim, úgyhogy a fogyás miatt át kéne térnem glutén mentes étkezésre, de legjobb a paleo elveinek betartása lenne. 

4. El Camino

Nem tudom mekkora részét, az egészet vagy csak Leontól, de valamennyit le szeretnék gyalogolni. Anyának is tervben van, úgyhogy vele együtt. Attól függ mennyi pénzem marad. Megcsináltam már 2 Gerecse 50-et és másik két 50 km-es teljesítménytúrát, viszont az El Caminótól nem csak a teljesítmény örömét, hanem valami lelki megtisztulást is várok.

Az El Camino sajnos már nem fért bele a 2015-ös költségvetésbe. 

5. Körbetekerni a Balatont

Magyarországon engem a Balaton, Őrség, Eger és Tokaj környéke érdekel. Jövőre a Balatont szeretném jobban megismerni és körbe akarom tekerni szép nyugodtan 3-4 nap alatt.

Július 25 és 27 között majdnem sikerült körbetekerni a Balatont. Habár végül nem lett egy egész kör, de így is ez életem eddigi legnagyobb bicikli túrája. Csopakról indultunk, tettünk egy tihanyi betérőt, majd az első éjszakát Balatonszepezden, a másodikat pedig Balatonmáriafürdőn töltöttük, ahonnan Szántódon keresztül a révre szállva értünk vissza Csopakra.

6. Lefutni egy félmaratont 

2013. szeptemberében futottam már egy félmaratont, habár elég szar idővel, de azóta még olyannal se tudnám, mert nem igazán sportoltam mostanában. Jövőre szeretnék újból lefutni egyet.

Március 21-én lefutottam a Lisszabon félmaratont

7. Munkát találni

Azt hiszem ezt nem kell részletezni. Remélem találok egy olyan munkát, ahol érdekesek lesznek a feladatok és jó fejek a kollégák. 

Én nem akarok palotára gyűjteni a munkából félretett pénzemből

Július végén költöztem ki Prágába és kezdtem el itt dolgozni. Habár a jelenlegi munkám nem éppen az álommunkám, de arra tökéletes, hogy egy ideig itt dolgozzak, pénzt gyűjtsek, majd elmenjek utazgatni. 

8. Kitalálni valami vállalkozási lehetőséget

Ez az amin már vagy 3 éve gondolkozok és évente van 1-2 újabb ötletem. 2015 év végére jó lenne már egy konkrét ötlet, amit utána már csak csiszolgatni kell.

Ez egyelőre felfüggesztve. Jó lenne majd valamikor valamilyen saját businessbe kezdeni, de még nem jött meg az ihlet. 

9. Eurotrip - ismerős/rokon látogatás

Jó lenne meglátogatni az unokatesómat Münchenben, és a volt Erasmusos ismerősöket, Belgiumban, Hollandiában, Németországban és Törökországban meg ki tudja jövőre még kiket ismerek meg.

Pénzhiány miatt nem lett nagy Eurotrip, viszont Münchenbe sikeresen eljutottam november végén, illetve október végén Erdélyben is jártam. 

10. Legalább 1 hely meglátogatása a bakancslistámról

Jó lenne eljutni Törökországba vagy Ciprusra vagy Görögországba. Meg ha már ott vagyok Portugáliában Madeira és az Azori-szigetek is jó lenne, de minden csak a pénztől függ.

Sao Miguelre, az Azori-szigetek legnagyobb szigetére áprilisban sikerült eljutnom. Gyönyörű hely, nagyon tetszett. Madeirára habár volt repülőjegyem, de két egymást követő napon sem tudott leszállni a gépem az erős szél miatt, harmadjára pedig inkább lemondtam. Végül a madeirai útról megmaradt pénzből elmentem Görögországba (Mykonos, Athén).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha tetszett a bejegyzés akkor kövess a Facebookon is.